Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon:+46(498)404900 E-post till Visby stift

Guidade bussturer till våra kyrkor

Visby stift arrangerar i sommar två guidade bussturer till våra kyrkor; under medeltidsveckan och Gotland Art Week.

Kyrkokonsttur
Den 21 augusti, kl 16.10-19.30. Denna tur är en del av Gotland Art Week. Då är det särskilt konst, konsthantverk och arkitektur under 900 år som står på programmet. Ekeby, Dalhem och Källunge blir de kyrkor som vi besöker. Guide är universitetslektor Jakob Lindblad, kyrkohistoriker Torsten Svensson och värd är Lars Bäckman.

Jakob är konsthistoriker, lärare vid Uppsala universitet och mångårig medarbetare på bokserien Sveriges kyrkor. Han är en engagerande guide och har lite andra ingångar än vad vi vanligtvis får höra på guidningar i våra kyrkor.

Påstigning Österport samt ca 15 minuter senare i Romaklster, Kungsgården.

Pris 150 kr. Kaffe med smörgås ingår.

Anmälan och frågor till:

Lars Bäckman, tfn 070 388 54 47