Bild på Visborgskyrkan.
Foto: Mattias Wahlgren

Visborgskyrkan

Visborgskyrkan är kyrkan på söder.

Gud till ära, Visby domkyrkoförsamling till tjänst, byggdes Visborgskyrkan år 1969 på Stenkumlaväg 14.

Verksamheten började i en av sjövärnskårstugorna som ligger på Söderväg i Visby. Föreningen Visby Södra Församlingshem bildades 1931.

Tomten donerades 1933 av lärarinnan Maria Bergman, föreningen förde därefter verket vidare. Visby församling lät bygga kyrkan. Arkitekt var Per Erik Nilsson, SAR, entreprenör BPA Byggproduktion.

Kyrkan vigdes första söndagen i advent den 30 nov på S:t Andreas dag 1969 av HH Biskopen Olof Herrlin. Förste distriktpräst för kyrkan var Göran Beijer.

Körer

Sjung för livet! Visste du att körsångare blir glada och friska? Det är numera vetenskapligt bevisat. Välkommen att sjunga med oss!

Klapp & Klang

Välkommen till våra kyrkor tillsammans med de minsta. Klapp & Klang är väldigt uppskattat i såväl Terra Nova kyrkan som i Visborgskyrkan och Församlingshuset bredvid domkyrkan.

Himmel & Pannkaka

Välkomna till gudstjänst och måltid för hela familjen i Visborgskyrkan.

Bild på en uppslagen kalender

Vad är på gång i församlingen?

Vill du veta när det är gudstjänst i helgen? Eller vad som händer i morgon? När är det Klapp och klang, och hur dags var det? Du når vår kalender på flera olika sätt. Men börja gärna här.

Gudstjänst

Söndagens gudstjänst är veckans höjdpunkt. Vi firar mässa och ber böner för vår stad, vår ö och för alla som bor och vistas här. Det innebär kanske att vi ber även för dig, varje söndag, året runt.

Hjälpstickarna

Vi stickar till förmån för den som behöver något varmt att sätta på sig.

Morgonbön kring ljusbäraren

Morgonbön och kaffe med smörgås varje torsdag från klockan 8.30 i Visborgskyrkan.