Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Visborgskyrkan

Visborgskyrkan är kyrkan på söder.

Gud till ära, Visby domkyrkoförsamling till tjänst, byggdes Visborgskyrkan år 1969.

Verksamheten började i en av sjövärnskårstugorna som ligger på Söderväg i Visby. Föreningen Visby Södra Församlingshem bildades 1931.

Tomten donerades 1933 av lärarinnan Maria Bergman, föreningen förde därefter verket vidare. Visby församling lät bygga kyrkan. Arkitekt var Per Erik Nilsson, SAR, entreprenör BPA Byggproduktion.

Kyrkan vigdes första söndagen i advent den 30 nov på S:t Andreas dag 1969 av HH Biskopen Olof Herrlin. Förste distriktpräst för kyrkan var Göran Beijer.