Bild på Terra Nova kyrkan
Foto: Mattias Wahlgren

Terra Nova kyrkan

Terra Nova kyrkan hittar du i Terra Nova, på Visbys östra sida.

Kyrkan inriktar sig till stor del på verksamheten för familjer och barn, men har dörren öppen för alla.

Historik

I början av 1980-talet började ett samarbete mellan Svenska kyrkan och EFS. EFS-föreningen började planera ett bygge av en ny kyrka på Terra Nova.  Man ansåg att det skulle finnas ett behov på grund av den ökade bebyggelsen runt om och i området. Ariktekt var Hans Wieland.

Den andra advent 1983 stod kyrkan klar för invigning som leddes av Biskop Tore Furberg. Sven Thomsson var den första distriktsprästen i Terra Nova kyrkan. Adressen är Terra Nova torg 9.

Verksamheten har sedan invigningen bedrivits som en samarbetskyrka mellan Visby Domkyrkoförsamling och EFS Missionsförening. 2017 lämnade EFS kyrkan och domkyrkoförsamlingen köpte fastigheten 2018.

Verksamheter i Terra Nova

Förskolan som älskar alla väder och regnkläder

I Terra Nova driver Visby domkyrkoförsamling en Skogsmulle-förskola.

Bild på en uppslagen kalender

Vad är på gång i församlingen?

Vill du veta när det är gudstjänst i helgen? Eller vad som händer i morgon? När är det Klapp och klang, och hur dags var det? Du når vår kalender på flera olika sätt. Men börja gärna här.

Klapp & Klang

Välkommen till våra kyrkor tillsammans med de minsta. Klapp & Klang är väldigt uppskattat i såväl Terra Nova kyrkan som i Visborgskyrkan och Församlingshuset bredvid domkyrkan.

Körer

Sjung för livet! Visste du att körsångare blir glada och friska? Det är numera vetenskapligt bevisat. Välkommen att sjunga med oss!

Gudomlig Pizza

Gudomlig Pizza med familjegudstjänst i Terra Nova kyrkan.

Måbra-promenad i Terra Nova

Må bra-promenad

Rörelse, frisk luft och goda samtal i och runt Terra Nova kyrkan. Välkommen att promenera med oss.

Melodikryssfrukost

Melodikryssfrukost i Terra Nova kyrkan var fjärde vecka med start 10 september. Vi börjar klockan 09:30. Välkommen!

Bild på Terra Nova kyrkan

Trivseltorsdag

Soppa och inspirerande berättelser i lunchtid hos Terra Nova kyrka varannan torsdagslunch.

Barnhänder som håller upp två pappersänglar

0-12 år

Här hittar du våra möjligheter och verksamheter för barn 0-12 år.

Bild på unga vuxna

13-25 år

Är du tonåring eller ung vuxen? Då är detta sidorna för dig.

Körsångare i Visborgskyrkan

26 år och äldre

Under hela livet förändras våra förutsättningar och livsöden. Svenska kyrkan följer dig hela tiden och finns där när du behöver oss. Läs mer på respektive aktivitet.

Gudstjänst

Söndagens gudstjänst är veckans höjdpunkt. Vi firar mässa och ber böner för vår stad, vår ö och för alla som bor och vistas här. Det innebär kanske att vi ber även för dig, varje söndag, året runt.