Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling söker en Husvärd

Som Husvärd svarar du för att lokalerna är öppna, välkomnande och möjliga att använda i församlingens verksamhet. Husvärden personifierar det goda värdskapet och har ett välkomnande bemötande – våra Husvärdar är en förstärkning av församlingens diakonala profil.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med ytterligare en husvärd, och ha din ordinarie arbetsplats i domkyrkans församlingshus. I församlingshuset har vi kontorsutrymmen där administrativ personal har sin arbetsplats. Flera konferens- och mötesrum, kök med mera ryms också i huset.

I domkyrkoförsamlingen finns även två stadsdelskyrkor (Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan) vilka också har var sin husvärd. Ibland samarbetar alla fyra husvärdar kring större evenemang eller projekt. Som husvärd är du anställd i hela församlingen, med beredskap att vid behov hjälpa till i andra lokaler där församlingen bedriver verksamhet.

Husvärdarna i domkyrkoförsamlingen är ett stöd för varandra i vardagen, vid ledighet, semester, sjukdom etc. Tjänstgöring 40 timmar per vecka enligt schema och under minst en helg per månad. Semester enligt kollektivavtal.

Som person har du öga för detaljer, körkort *B*, teknisk förståelse, behärskar Microsoft Office och är van vid det ”mobila kontoret”. Du är flexibel och en problemlösare, som inte är rädd att hugga i fysiskt, eller snabbt behöva ändra eller tänka om i din planering.  Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Erfarenhet av matlagning och bakning är meriterande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvara för kök och köksutrustning, dukning och servering i samband med gudstjänster, kyrkliga handlingar och församlingsarrangemang. Förbereda och genomföra arrangemang och samkväm samt vara värd vid dessa. Lokalvård, skötsel av växter, inköp, sophantering.  Textil- och möbelvård. Tvätta och stryka (bl. a kökshanddukar och bordsdukar samt nattvards- och dopservetter).

Arbetsledare är domkyrkoklockaren. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Intervju

Anställningsintervju kommer att hållas i Visby och genomförs löpande.

Så snart som möjlig

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Norderbrim, Domkyrkoklockare på 0498-20 68 19.

Ansökan

Ansökningshandlingar med meritförteckning, löneanspråk och uppgifter om när du kan börja ska vara oss tillhanda under denna adress:
Norra Kyrkogatan 4
621 55  VISBY

alternativt via E-post.

Märk din ansökan ”Husvärd”.