Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Utställning i Visby domkyrka

Vernissage torsdag 29 mars klockan 13.00 som en del av Påskfestival Gotland, medan själva utställningen pågår hela april.

Vad är en avgrund?
Något bottenlöst?
Något som får oss att känna oss starka när vi tar oss ur den?
Den mörkaste känslan som infinner sig?
Ett vakuum av tankar?
Ett omättligt djup som tar oss här?
Vad är en befrielse?
Något drömskt?
En lättnad som får oss att lyfta?
Avslappning efter något tungt?
Ett ljus som leder oss från börda?
En dörr som går att öppna?
Där det finns avgrund finns det befrielse
Det är din syn
som bestämmer skillnaden

”I den här utställningen har jag fokuserat på att låta färgerna tala för sig själva, både i tyngd och lättnad. Jag tror att alla färger har både ett djup och en frihet i sig. Varje färg bär på en avgrund och en befrielse.” - Siri Iversen-Ejve

Siri Iversen-Ejve är verksam konstnär i Fårösund. Hon flyttade till Gotland för tre år
sedan och har sedan dess haft ett antal utställningar och projekt runt om på ön. 2017 var hon med i projektet ”Konstrunda i kyrkorna” där hon representerade Bunge kyrka och i en samlingsutställning i domkyrkan i Visby. Nu intar hon hela Visby domkyrka med sin utställning ”Avgrund - Befrielse” i ett samarbete med Visby domkyrkoförsamling och Påskfestivalen på Gotland.