Samtalsstöd för den som känner oro

Coronavirusets effekter har drabbat det gotländska näringslivet hårt. Effekten märks omedelbart i besöksnäringen. Företagare och medarbetare oroas för hur det ska gå. Visby domkyrkoförsamling erbjuder därför från och måndag 30 mars samtalsstöd för dem som känner att de vill få samtala om sin oro.

-        Varje vardag mellan kl 08.00 och 12.00 kan man ringa 0498 206800 och boka en tid med en präst eller diakon, säger Bimbi Ollberg, vik kyrkoherde. Naturligtvis erbjuder vi den här tjänsten utan kostnad, det här är en del av vårt viktiga diakonala arbete. Den här möjligheten är naturligtvis öppen för alla som känner stark oro i dessa tider.

Mycket av församlingens veckovisa gruppverksamhet förändras eller pausas just nu men en verksamhet som fortsätter är ”Stilla stunder” i domkyrkan varje torsdag kl 17-19. Diakon/präst finns på plats, stilla musik spelas men i övrigt kan man bara sitta ner och vila. Även efteråt finns möjlighet till enskilda samtal med präst/diakon.

-        Vi vet att många söker sig till kyrkan i kristider, säger Inger Harlevi, kyrkorådets ordförande. Många kommer in för att tända ett ljus, sitta ner en stund och uppleva kyrkorummets stillhet. ”Stilla stunder” är rogivande och ger samtidigt möjlighet till samtal.

Ytterligare information:

Inger Harlevi, kyrkorådets ordförande, 070 521 12 60