Visby ringmur
Foto: Ole Kaspersen

Pilgrimsvandring på Kristi himmelsfärds dag

"Genom död till liv", en andlig och historisk pilgrimsvandring i de dödsdömdas spår från domkyrkan till Galgberget.

Pilgrimsvandringen börjar och slutar med en andakt och under vandringen passerar vi stationer med såväl andliga som historiska inslag. Vi avslutar med att fira Kristi himmelsfärd vid den högsta punkten, Galgberget, som denna dag får symbolisera Olivberget och Livets seger.

Tillsammans med domkyrkokaplan Cecilia Nyberg, guiden Lars Kruthof och kantorn Åsa Nilsson samt medvandraren Tomas Lindström går vi från domkyrkan och passerar bland annat Stora torget, Klinttorget och Norderport på vår vandring.

Foto: Susanne Engman

Med anledning av pandemin finns det endast plats för åtta deltagare utöver ansvariga. Anmälan via e-post senast den 11 maj och först till kvarn gäller. Kläder efter väder och den som vill tar med sin egen kaffekorg för fika efteråt på Galgberget. Vandringen beräknas ta ca 1,5-2 timmar.

Pilgrimsvandringen startar klockan 10:00 den 13 maj vid domkyrkan i Visby.

kontakt:

Se rutan nedan.