Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Pedagog till Terra Novakyrkan

Visby domkyrkoförsamling söker en ny medarbetare till vår kyrka i Terra Nova.

Kyrkan är belägen i stadsdelen Terra Nova som består både hyresrätter, bostadsrätter, radhus och egna villor. Området byggdes i början av 80-talet men växer fortfarande då det senaste åren byggts både villor och bostadsrätter. Området består mest av barnfamiljer. I området finns en f-6 skola, 3 kommunala förskolor samt en förskola med plats för 28 barn i åldrarna 1-5 år i kyrkan med Visby domkyrkoförsamling som huvudman. Naturen finns precis runt hörnet.

Arbetet innebär att du tar ett samordningsansvar och planeringsansvar för barn- och ungdomsverksamheten i Terra Novakyrkan, du är ledare i barngrupper, öppen skolbarnsverksamhet och öppen förskola, du medverkar i gudstjänster och har kontakter med förskola och skola. Din huvudarbetsplats är i Terra Novakyrkan. Tjänsten är ett vikariat på ett år med ev möjlighet till förlängning.

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har annan likvärdig pedagogisk utbildning gärna i kombination med utbildning i Svenska kyrkans grundkurs. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i såväl genomförande som planering samt god kännedom om Svenska kyrkans verksamhet.
Vi vill att du är en positiv, utåtriktad och kreativ person med hjärtat för barn- och ungdomsarbete. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team över yrkesgränserna där du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt.
Du har pedagogiska ledaregenskaper och kan skapa engagemang och delaktighet samtidigt som du är drivande. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar och omfattar den kristna tron. Läs gärna vår församlingsinstruktion

Vid erbjudande om anställning ska utdrag ur belastningsregistret lämnas.

Tillträde i augusti 2018

För mer information kontakta domprost Mats Hermansson, tel 0498-20 68 48.

Intresseanmälan med CV skickas till:
Norra kyrkogatan 4
621 55 Visby