Altare_covid

Nya försiktighetsåtgärder om covid

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya föreskrifter och allmänna råd för vissa miljöer där många människor träffas, som vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Dettas påverkar församlingens gudstjänstfirande.

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om de nya föreskrifter och allmänna råd med start den 19 januari. Detta påverkar naturligtvis hur vi firar gudstjänst i domkyrkoförsamlingens kyrkor. Från och med 19 januari gäller att:

• i domkyrkan får 50 deltagare komma och in där varje besökare får en numrerad plats vid mässor, andakter eller konserter. Sittplatser är numrerade och en person per nummer gäller för att avstånd om en meter ska kunna hållas. Vid prästvigningen den 16 januari finns det plats för 150 personer med vaccinationsbevis och legitimation.
  • i Visborgskyrkan och Terra Nova kyrkan ställer lokalernas utformning en gräns vilket innebär att i Visborgskyrkan finns det plats för 50 deltagarepå anvisade platser och i Terra Nova kyrkan finns det plats för 30 deltagare. Här krävs inte vaccinationsbevis.
  • församlingens öppna verksamheter för vuxna tar återigen paus. Detta gäller även familjeverksamheter som Våffelkafé, Himmel & pannkaka, Gudomlig Pizza och Klapp & Klang. Ansvarig musiker tar beslut för vuxenkörer utifrån bland annat storlek på kör och lokalernas lämplighet.
  • all barn- och ungdomsverksamhet inklusive körerna fortsätter som vanligt men även utifrån lokalernas lämplighet. Däremot är all lägerverksamhet inställd tills vidare.

När någon av våra kyrkor hyrs ut, för konserter eller liknande, så är det den arrangören som ansvarar för att arrangemanget genomförs på ett säkert sätt. Maximalt 20 personer får vistas i församlingens lokaler vid uthyrning.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.