Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling söker en Medarbetare barn & ungdom

Vi är i behov av ytterligare en kompetent medarbetare! Idag har vi tonårsgrupp, scouter och After School som är en öppen fritidsverksamhet för åldrarna 9-12 år. Den vi söker ska också aktivt arbeta mot skolorna för att knyta kontakter och det vi kallar "skolkyrkan".

”För att världen ska leva”, är rubriken på vår församlingsinstruktion. Titta på den innan du gör något annat. Ladda ner den här.

Ta chansen att bli medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att vara kyrka som berör och angår. Församlingen finns mitt i sin samtid, med altaret i centrum och portarna öppna mot människor och samhälle.

Visby domkyrkoförsamling har tre kyrkor: Terra Nova kyrkan, Sankta Maria domkyrka och Visborgskyrkan. Vi är också verksamma med förskola, sjukhuskyrka och natthärbärge samt mycket annat.

Vi söker dig som vill medverka till fördjupning och vidgning av ett redan bra arbete. Och som kan hjälpa oss se nya möjligheter att vara en framåtvänd och gränsöverskridande kyrka.

MEDARBETARE BARN & UNGDOM, TERRA NOVA KYRKAN, DISTRIKT SÖDER.

Församlingen ledigförklarar en tjänst för arbetet inom Distrikt söder med huvudsaklig placering i stadsdelskyrkan Terra Nova. Vi söker dig som vill bo och verka i Visby och föra ut det kristna budskapet till både troende och tvivlare samt entusiasmera medarbetare och församlingsbor. Pedagogisk bakgrund och erfarenhet av scoutverksamhet är meriterande.

Vi kan erbjuda dig möjligheten att tillsammans med ett engagerat arbetslag – som består av både anställda och ideella – fortsätta det goda arbetet som redan pågår. Vi ser församlingen som en helhet och månar om det goda samarbetet mellan församlingens olika delar som de olika distrikten utgör. Du blir alltså både en del av arbetslaget i Distrikt söder och en del av gemenskapen i stadsdelskyrkan på Terra Nova och det större arbetslaget i hela församlingen. En arbetsplats finns i Terra Nova kyrkan.

Du är medlem i Svenska kyrkan.

Du kanske har erfarenhet av ideellt arbete inom kyrka/församling men har en längtan efter att ta ett steg vidare.

Du gillar att arbeta i team med andra medarbetare

Du förstår vikten av att rekrytera och arbeta med ideella medarbetare

Du har körkort och tillgång till egen bil.

INTERVJU

Anställningsintervju kommer att hållas i Visby och genomförs löpande.

TILLTRÄDE

Så snart som möjligt våren 2018.

UPPLYSNINGAR

Har du frågor så är du välkommen att ringa Verksamhetsledare Distrikt söder Elisabeth Norrby, telefon 0498-20 68 73

ANSÖKAN

Ansökningshandlingar med meritförteckning, löneanspråk och uppgift om när du kan börja ska vara oss tillhanda under denna adress:

Visby domkyrkoförsamling, Norra Kyrkogatan 4, 621 55 Visby. Alternativt via e-post.