Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Pressmeddelande: Gotlands kyrkokarta ritas om!

Visby domkyrkoförsamling förvärvar stadsdelskyrkan i Terra Nova av EFS missionsförening.

- Vi tycker att det är angeläget att säkra kyrkans närvaro i en växande stadsdel som Terra Nova, säger domprost Mats Hermansson.

Verksamheten kommer att fortsätta som tidigare. Terra Novakyrkan ska än mer ljuda av liv och vara en mötesplats för de boende i området i fest och vardag. Förskolan kommer att vara ett viktigt nav i kyrkans relation till barnfamiljer och profilen av att vara en familjekyrka ska ytterligare stärkas. Alla barn och unga i området ska känna att detta är en naturlig samlingsplats.

Köpeavtalet skrivs på idag, måndag 7 maj 2018, då Visby domkyrkoförsamlings kyrkofullmäktige, församlingens högsta beslutande organ, har sitt ordinarie sammanträde förlagt till Terra Novakyrkan.

Ni är välkomna till Terra Novakyrkan kl 18.00 och samtala med människor på plats. Sammanträdet börjar kl 18.30 – och första punkt på dagordningen är beslut om förvärv av fastigheten. I samband med beslutet (det förväntade) kommer köpehandling och avtal att skrivas på.

Mats Hermansson
Domprost