Klockspel i Visby domkyrkas södra torn.
Foto: Mattias Wahlgren

Domkyrkoklockare

Visby domkyrkoförsamling söker en domkyrkoklockare för att leda församlingens serviceverksamhet.

Att arbeta som Klockare i Visby domkyrka betyder att:

Du är enhetschef och din chef är domprosten.

Ditt arbetslag består av tre husvärdar, tre vaktmästare i domkyrkan samt vikarier.

Dina huvuduppgifter är att schemalägga husvärdar och vaktmästare så att verksamheten ska fungera i alla tre kyrkor.

Du har också ett speciellt ansvar för församlingens sommarverksamhet i domkyrkan som besöks av närmare 300 000 människor årligen. Under sommaren 2021 vill vi utveckla vår verksamhet gentemot turister. Där kommer klockaren att ha en viktig del i det utvecklingsarbetet.

Domkyrkan är hela Gotlands domkyrka. Att skapa möten med människor som av olika anledningar besöker domkyrkan på ett positivt och välkomnande sätt är centralt.

Vi ser gärna att du har vana av att leda personal. Det är en fördel om du också talar både engelska och tyska. Erfarenhet av att arbeta med ett serviceyrke är en fördel samt tillgång till körkort.

Du är bra på att samverka med andra och är resultatinriktad.

Sista ansökningsdag den 31 oktober 2020.

Har du frågor?

Kontakta domprost Elisabeth Ström, telefon 0498-20 68 59.

Kyrkorådets ordförande Inger Harlevi, telefon 070-521 12 60.