Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Bergman100

Sommarens utställning i Visby domkyrka är fotograf Tommy Söderlunds foton från Ingmar Bergmans "Kärleksdagbok".

Utställningens visar den ”kärleksdagbok” paret Liv Ullmann och Ingmar Bergman skrev/ritade på en dörr till varandra under slutet av 60-talet.

Tommy Söderlund blev fascinerad av Ingmar Bergman och Liv Ullmanns sätt att använda tecken för utbyte av tankar, dessutom på en dörr. Bilderna blev bron till en livslång relation för dem.
- Om man vågar se, är bilder oöverträffliga som underlag för samtal både enskilt eller i grupp, detta vill jag locka er till, berättar Tommy Söderlund.

Utställningen visas i Visby domkyrka Sankta Maria 25 juni till 26 augusti.