Förskolans historia

I stadsdelen Terra Nova i Visby bedriver Visby domkyrkoförsamling sedan drygt 30 år tillbaka barn- och ungdomsverksamhet.

2015 beslutades i kyrkorådet att församlingen skulle starta en förskola och eftersom Terra Nova kyrkan hade lediga lokaler föll valet naturligt på att förlägga förskolan i Terra Nova kyrkan.

Förskolan startade med en avdelning och efter en del ombyggnad av både gård och lokaler öppnades dörrarna till ytterligare en avdelning 2017.

Idag har Sankta Maria förskola plats för 28 barn fördelade på avdelningen Ekorren och Räven.

Terra Nova ligger i utkanten av Visby och här finns det flera lekplatser i området samt olika skogar att utforska för barnen. Området är lugnt och naturnära med lagom promenad till bibliotek och busshållplatser.