Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Förskolan Sankta Maria - Terra Nova

Från och med hösten 2017 finns det plats för 28 barn hos oss. Vi har kommit långt sedan starten 2015.

Med en helt ny lekplats bredvid förskolan, och med nyrenoverade lokaler invändigt, kan vi från hösten 2017 ta emot sammanlagt 28 barn i grupperna Räven och Ekorren. Vi är utbildade genom Friluftsfrämjandet och kan nu kalla oss för en "Mulle"-förskola. Vi är till och med den enda förskolan på Gotland som är certifierad med utgångspunkt i läroplanen för förskolan. Hos oss sover barnen i sina egna vagnar i skydd för sol och nederbörd, och vi har också besök av en "sagomormor" som läser och pratar med barnen. Dessutom använder vi oss mycket av teckenspråk i undervisningen och utvecklar oss gärna vidare i detta.

Visby domkyrkoförsamling är huvudman för förskolan Sankta Maria som öppnat i Terra Nova kyrkans lokaler. Församlingen har tillsammans med EFS Terra Nova funnits där sedan början av 80-talet med barn- och ungdomsverksamhet som scouting, sång och musik.

Vi vistas mycket utomhus, men sång, musik, ramsor, rytmik och drama ingår också i vårt arbetssätt. Människors lika värde, människolivets okränkbarhet, jämlikhet mellan könen, solidaritet med svaga och utsatta samt stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor är grundläggande värden som beskrivs i Läroplan för förskolan (Lpfö 98). Dessa stämmer väl överens med förskolans och huvudmannens värdegrund.

Förskolechef är Elisabeth Norrby, och du kan kontakta henne för mer information om förskoleverksamheten och möjligheten att placera ditt barn i kö inför skolstarten.

Måltider
Måltiden har betydelse för fysisk och mental utveckling samt är en möjlig del av det pedagogiska arbetet. Den serveras trivsamt och regelbundet, och ska vara näringsriktig, varierad och tillräcklig. Förskolan vill prioritera ekologiska, närodlade och närproducerade livsmedel.
Frukost och mellanmål ordnas av personal medan lunch serveras genom catering av upphandlad leverantör.

Förskolan Sankta Maria - Terra Nova kyrkan
E-post:visby.forskolan.sanktamaria@svenskakyrkan.se
Kontaktperson: Elisabeth Norrby
Telefon: 0498-20 68 73

Formulär för ansökan om plats på Förskolan Sankta Maria. Gör gärna ett besök hos oss så berättar vi mer.