Förskolan Sankta Maria - Terra Nova

Visby domkyrkoförsamling är huvudman för förskolan Sankta Maria som startades 2015 och finns i Terra Nova kyrkans lokaler.

I ljusa fina rum kan vi idag på Sankta Maria ta emot sammanlagt 28 barn i grupperna Räven och Ekorren. Vi erbjuder barnen en rolig lärorik dag där utomhusaktiviteter varvas med läsning, sång, skapande, rörelse och mycket lek. På ett lekfullt sätt lär vi oss bland annat om naturvetenskap, kemi, mattematik, biologi samt att hjälpa varandra och att vara bra kompisar.

Hos oss har barnen förutom verksamhetsanpassade avdelningar även tillgång till ett
stort skaparrum, ett rörelserum, en nyrenoverad lekplats i anslutning till förskolan och nära till bibliotek och skog.

Förskolan har utbildade Mulle-pedagoger genom Friluftsfrämjandet.
Utomhusaktiviteter är en viktig del av vår pedagogik.

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål på förskolan och prioriterar ekologiska,
närodlade och närproducerade livsmedel. Frukost och mellanmål ordnas av personal medan lunch serveras genom catering av upphandlad leverantör.

Tf förskolechef är Anna Lindskog, och du kan kontakta henne för mer information om förskoleverksamheten och möjligheten att placera ditt barn i kö.

Förskolan Sankta Maria - Terra Nova kyrkan
E-post:visby.forskolan.sanktamaria@svenskakyrkan.se
Kontaktperson: Anna Lindskog
Telefon: 0498-20 68 73

Formulär för ansökan om plats på Förskolan Sankta Maria. Gör gärna ett besök hos oss så berättar vi mer.