Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Förskolan Sankta Maria - Terra Nova

En avdelning för 16 barn i åldern ett till fem år startade hösten 2015 i Terra Nova kyrkan.

Visby domkyrkoförsamling är huvudman för förskolan Sankta Maria som med fokus på utomhuspedagogik öppnat en avdelning i Terra Nova kyrkans lokaler. Församlingen har tillsammans med EFS Terra Nova funnits där sedan början av 80-talet med verksamhet som scouting, ”Kyrkis”, sång och musik.

Vi vistas mycket utomhus, men sång, musik, ramsor, rytmik och drama ingår också i vårt arbetssätt. Människors lika värde, människolivets okränkbarhet, jämlikhet mellan könen, solidaritet med svaga och utsatta samt stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor är grundläggande värden som beskrivs i Läroplan för förskolan (Lpfö 98). Dessa stämmer väl överens med förskolans och huvudmannens värdegrund.

Förskolechef är Elisabeth Norrby, och du kan kontakta henne för mer information om förskoleverksamheten och möjligheten att placera ditt barn i kö inför skolstarten.

Måltider
Måltiden har betydelse för fysisk och mental utveckling samt är en möjlig del av det pedagogiska arbetet. Den serveras trivsamt och regelbundet, och ska vara näringsriktig, varierad och tillräcklig. Förskolan vill prioritera ekologiska, närodlade och närproducerade livsmedel.
Frukost och mellanmål ordnas av personal medan lunch serveras genom catering av upphandlad leverantör.

Förskolan Sankta Maria - Terra Nova kyrkan
E-post:visby.forskolan.sanktamaria@svenskakyrkan.se
Kontaktperson: Elisabeth Norrby
Telefon: 0498-20 68 73

Formulär för ansökan om plats på Förskolan Sankta Maria. Gör gärna ett besök hos oss så berättar vi mer.