Det räcker nu!

I solidaritet med de utvisningshotade unga ordnas under perioden söndag 6 – lördag 12 januari en Bön- och fasteaktion i Visby domkyrka. Sluta utvisa unga och barnfamiljer till krigets helvete i Afghanistan!

Kyrkan är öppen mellan 8-22 varje dag. Är du i Visby är du varmt välkommen att komma med i denna solidaritetshandling. Domprost Mats Hermansson vistas dygnet runt i kyrkan och mässa firas fyra gånger om dagen.

Det som nu händer är en skam för vårt land. Vi kan bättre och vi har råd att behandla unga människor värdigt och humanistiskt. De ständiga utvisningsbesluten håller inte –  framförallt inte mänskligt! Humanismen i landet Sverige hotar att helt krackelera när våra myndigheter agerar på detta sätt.
- Sluta avvisa unga människor till krigets helvete i Afghanistan, det land som under 2018 hade världens blodigaste konflikt och där läget ständigt försämras.
- Ge dessa unga en möjlighet till en framtid i Sverige. De är värda det – och Sverige behöver dem! Ge dem deras liv tillbaka!
- Stoppa denna smutsiga och ovärdiga hantering av unga som varit mer än tre år i vårt land.

Sluta genast med tvångsutvisningarna av unga och barnfamiljer. Skriv på detta upprop – och dela. För Visby domkyrkoförsamling Mats Hermansson, domprost

Ditt bidrag behövs!

Många afghanska ungdomar som funnits i Sverige i tre år har åter tvingats på flykt. Inför ett oåterkalleligt utvisningsbeslut har de i desperation lämnat Sverige. Från trygghet och säkerhet har många tagit sig till Frankrike. Där lever många av dessa afghan-svenska nu under oerhört svåra förhållanden. Man bor i rivningshus, i parker och under broarna i Paris.

Svenska kyrkan i Paris har blivit en träffpunkt för dessa afghanska pojkar. I kyrkan tas de emot som de vänner de är. I kyrkans lokaler får de en trygg plats att vara på – när allt annat är osäkert.
Svenska kyrkan på plats har blivit deras livlina.

Välkommen att stödja det arbetet! Lägg i bössan här – eller swisha till 1230243881, skriv ”Paris” i meddelandefältet.