Foto: Mats Renman

Fredrik funderar i september 2017

En fundering varje månad. Förhoppningsvis väcker mina tankar något hos dig...

Att vara människa innebär ett ansvar. Det är förstås så på väldigt många plan men så här i kyrkovalstider tänker jag specifikt på att du som har fyllt 16 år och är med i Svenska kyrkan har ett ansvar. Jag tror att du mött Svenska kyrkan i några olika sammanhang. Kanske har du varit med i vår barn- och ungdomsverksamhet eller konfirmerat dig. Säkert har du också varit i kyrkan vid något dop, vigsel eller begravning, eller då du besökt någon kyrkogård. Kanske är du körsångare, handlat på Syster Tyra eller brukar gå på Öppet hus? Kyrkan finns också med när det skett en olycka eller då någon mår dåligt, men det pratar vi inte om så det märks inte lika mycket. Det är rätt så mycket som Svenska kyrkan i Vindeln gör och betyder för människorna som bor här.

Den 17 september är det kyrkoval. Det sker vart fjärde år och är det tillfälle då alla som är med i kyrkan har möjlighet att vara med och bestämma hur kyrkan ska styras. Vilka ska sitta med och besluta? Vilka prioriteringar ska göras? Vad är det viktigaste som kyrkan ska syssla med?

Du som har rätt att rösta har också fått ett röstkort hem i brevlådan. Jag vill att du använder din röst för att säga vad du tänker om församlingens arbete. Det är viktigt för oss att så många som möjligt gör sin röst hörd, för då blir det lättare för oss att vara en kyrka som är viktig för dig som bor i Vindelns församling.

På röstkortet står allt du behöver veta om var och när du kan rösta. Om du vill veta mer om vilka du kan rösta på i Vindeln hittar du information på www.svenskakyrkan.se/vindeln/kyrkovalet 2017>>>. Du kan också få information på församlingsgården från den 4 september.

Välkommen med din röst!

Fredrik Juul, kyrkoherde
0933-143 10
fredrik.juul@svenskakyrkan.se

Fredrik Juul, kyrkoherde
0933-143 10
fredrik.juul@svenskakyrkan.se

.....................................................................................................................

Under den här rubriken funderar jag fritt. En förhoppning är att mina tankar ska väcka något hos dig. Nyfikenhet, eller en insikt. Glädje, hopp, en fråga eller irritation kanske. För oss som är engagerade i Svenska kyrkan i Vindelns församling är det angeläget att känna till vad du tycker, och vad som är viktigt för dig. Vi vill veta vad som gör dig glad och vad som gör dig irriterad. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för hela livet. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för dig. Därför vill jag uppmana dig att höra av dig för att berätta vad som är viktigt för dig. Kom förbi på församlingsgården i Vindeln eller använd kontaktuppgifterna ovan.