Välkommen att söka tjänsten som

KYRKOHERDE

i Vimmerby pastorat.

Pastoratet består av 6 församlingar, Vimmerby med Storebro, Tuna, Locknevi, Frödinge, Pelarne och Rumskulla med tillsammans 12 600 invånare. Vimmerby ligger centralt med närhet till Kalmar, Växjö, Jönköping och Linköping och är en stor turistort där Astrid Lindgrens sagor blir verklighet med ca. 500.000 besökare varje sommar. I pastoratet finns sju kyrkor och ett arbetslag på ca 40 personer med olika professioner.

Just nu börjar flera nya medarbetare hos oss. Tillsammans med erfaren befintlig personal bildar de ett bra arbetslag som väntar på dig som kyrkoherde.

Vi söker dig som:

är en andlig, tydlig och delegerande ledare med god organisatorisk förmåga

är strategisk och har förmåga att tillsammans med medarbetare, förtroendevalda och ideella utveckla församlingarnas verksamhet

är kommunikativ och har förmåga att entusiasmera och skapa förutsättningar för ett gott arbetsklimat

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Tillträde 1 maj 2018 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten:

Tf. kyrkoherde Lars Hedberg, 073-0742800.
Kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson, 0492-102 21, 070-791 34 80,

Facklig representant:
Facklig företrädare för Vision: Ann-Marie Lind, 013-205029

Ann-Marie Lind

Facklig företrädare för Kyrkans Akademikerförbund: Anna-Carin Gabelic, 013-205033 Anna-Carin Gabelic

Titta gärna på vår hemsida, där finns mera information om pastoratet:

www.vimmerbypastorat.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2018 till:
Vimmerby pastorat,
Kungsgatan 2,
598 35 Vimmerby (märk kuvertet "Kyrkoherde")

eller via e-post: Vimmerby pastorat