Barn och unga

I Vimmerby finns ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar. Barnverksamheten är en del i vår dopuppföljning. Vi kan erbjuda veckogrupper i de flesta av våra församlingar, för barn 0-12 år, familje- och kvällsgudstjänster samt aktiviteter på lov- och studiedagar. För våra ungdomar finns det ungdomsverksamhet, SANT gudstjänster, möjlighet att vara ung ledare och självklart konfirmandgrupp.

Barnverksamhet

I pastoratet bedrivs barnverksamhet i:

Vimmerby - miniorer.

Frödinge - miniorer  samt eftermiddagsverksamhet för mellanstadiebarn juniorer från åk 3 och after school från åk 4.

Storebro - samarbete kring gruppen Draget tillsammans med EFS

Rumskulla - grupperna Himlaskoj mini och maxi (4-6 år respektive åk 1-5)

Pelarne - Onsdagsklubben för barn från 4 år uppdelade i två åldersgrupper.

Mellanmål ingår i våra eftermiddagsgrupper.

Bild: Alex&Martin/IKON

Höstlovsresa den 30-31 okt för dig i åk 2-6 (och går i någon av våra grupper)

Den 30-31 oktober åker vi till Boda borg och Familjebadet Sävsjö. Vi bor på Boda Borgs vandrarhem. Avresa från Frödinge församlingshem kl. 07.00, Vimmerby församlingshem kl. 07.10, Pelarne kyrka kl. 07.20 och Rastplatsen Filmbyn, Mariannelund kl. 07.30.
Boda Borg är Questar, fyllda med nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Läs mer på www.bodaborg.se .
OBS! Du måste vara simkunnig för att följa med.
Packlista får via sms när du anmält dig.
Anmälan stängd.

Verksamhet för föräldrar med barn 0-5 år

Vimmerby har tre öppet hus grupper för dig som förälder med barn i 0-5 år. Babyrytmik, fri lek, härlig gemenskap och fika (ekologisk och rättvisemärkt i den mån det finns). Ansvarig för verksamheten är Josefine Wester, diplomerade babysångskonsulent. Utbildningen är gjord hos Diana Mooltuns (kompositör och musikterapeut) Nyanzens förlag. http://www.nyanzen.se/

För mer information kontakta Josefine Wester 073-840 22 99

Info. Baby/barn rytmik

Babyrytmiken stimulerar babyns reflexer, kroppsuppfattning, balans, beröring och språk. Det ger samtidigt en stund av närhet och glädje tillsammans med ditt barn.

Barnrytmiken är anpassad för att stärka barnets hållning, balans, rumsuppfattning, språkutveckling, fin- och grovmotorik.

Därför är rytmikgrupperna uppdelade i två grupper efter barnets utvecklingsnivå, en från 0 mån till det man börjar gå och därefter går man över till rytmiken för 1-5 åringar.

Ansvarig för Rumskulla och Pelarne

Ann Broman