Vimmerby pastorat Besöks- och postadress: KUNGSGATAN 2, 59835 VIMMERBY Telefon: +46(492)69770 E-post till Vimmerby pastorat

Barn och unga

I Vimmerby finns ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar. Barnverksamheten är en del i vår dopuppföljning. Vi kan erbjuda veckogrupper i de flesta av våra församlingar, för barn 0-12 år, familje- och kvällsgudstjänster samt aktiviteter på lov- och studiedagar. Det finns oxå grupper för lediga föräldrar med barn. För våra ungdomar finns det ungdomsverksamhet, SANT gudstjänster, möjlighet att vara ung ledare och självklart konfirmandgrupp.

Vecka 8 är det sportlov och därför ingen ordinarie verksamhet. Välkomna nästa vecka igen.

Vecka 5 drar vi igång våra grupper igen. Vi välkomnar gamla och nya barn och föräldrar.

Barnverksamhet

I pastoratet bedrivs barnverksamhet i:

Vimmerby: miniorer 5 år-åk 3

Frödinge: miniorer F1-åk 2 och juniorer åk 3-6

Rumskulla - grupperna Himlaskoj mini 4 år-F1 och maxi åk 1-5

Pelarne - Onsdagsklubben för barn från 4 år- åk 6 uppdelade i två åldersgrupper.

Mellanmål ingår i våra eftermiddagsgrupper.

Bild: Alex&Martin/IKON

Verksamhet för föräldrar med barn 0-5 år

Vimmerby har tre grupper för dig som förälder med barn i 0-5 år.

Detta kallas Öppen verksamhet och vi har gett grupperna namnet Änglagårdens minicafé. Församlingshemmet heter nämligen Änglagården.

Babyrytmik, fri lek, härlig gemenskap och fika (ekologisk och rättvisemärkt i den mån det går att få tag på). Ansvarig för verksamheten är Josefine Wester, diplomerade babysångskonsulent. Utbildningen är gjord hos Diana Mooltuns (kompositör och musikterapeut) Nyanzens förlag. http://www.nyanzen.se/Josefin är föräldraledig under 2018. Linda Wallerman är ansvarig under tiden.

För mer information kontakta Linda Wallerman 0706700058

Info. Baby/barn rytmik

Babyrytmiken stimulerar babyns reflexer, kroppsuppfattning, balans, beröring och språk. Det ger samtidigt en stund av närhet och glädje tillsammans med ditt barn.

Barnrytmiken är anpassad för att stärka barnets hållning, balans, rumsuppfattning, språkutveckling, fin- och grovmotorik.

Därför är rytmikgrupperna uppdelade i tre grupper efter barnets utvecklingsnivå.

Måndagar har vi en grupp för barn under 2 år med föräldrar och en grupp för syskon 3-5 år utan föräldrar.

Tisdagar har vi en grupp från 0 mån till det man börjar krypa och en grupp för de som har börjat krypa upp till 18 månader.

Ansvarig för Rumskulla och Pelarne

Agneta  Lind