Välkommen att söka musikertjänst med körfokus hos oss i Vikingstads församling!

Vi söker en kyrkomusiker 80-100 % med lust till bredd och stor kärlek till körer

En av våra kantorer går i pension och nu söker vi hennes efterträdare.

Vikingstads församling ligger strax utanför Linköping, 7 minuter med pendeln, och är möjligheternas församling. Här finns i dag ca 3600 kyrkotillhöriga och vi blir fler hela tiden då Vikingstad växer. I församlingen finns 5 kyrkor och därutöver Kyrkans hus med verksamhetslokaler och kontor för de flesta av oss 14 som utgör församlingens arbetslag. Den söndagliga gudstjänsten är såklart församlingens centrum, men därutöver finns en hel del verksamhet för alla åldrar.

Vi söker dig som:

·         älskar att leda kör
·         helst har kyrkomusikerexamen på minst c-nivå.
·         tycker om att knyta kontakter och möta människor i olika åldrar
·         vill vara med och utveckla och forma framtidens körverksamhet i Vikingstads församling
·         har körkort och tillgång till egen bil

Vad ingår i tjänsten?
·         att leda körer
·         att spela på söndagens gudstjänster, kyrkliga handlingar och andra samlingar där musik är en del
·         att arrangera konserter och musikkvällar
·         att vara en del i utvecklingen som ska ta Vikingstads församling in i framtiden
·         att vara en del av arbetslaget och finnas med i planering, visionering och genomförande

Tjänsten kan till viss del utformas efter dina önskemål vad gäller tjänstgöringsgrad därav rubriken 80-100 %. Tillträde under våren 2022.

Ansök senast 7 dec

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk till vikingstadsforsamling@svenskakyrkan.se eller

Vikingstads församling, Västergårdsgatan 13, 583 72 Vikingstad

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss

Kyrkoherde Linda Cederholm 013-23 44 51  linda.cederholm@svenskakyrkan.se

Kantor Gunilla Djärf 013-23 44 53  gunilla.djarf@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare Martin Riessen 0702-66 17 58  martin.riessen@kmr.se

Den som bäst kan beskriva tjänsten är givetvis hon så här kommer hennes ord.

Jag går i pension! En tjänst blir ledig.
Du får en tjänst, så stor eller liten du vill ha, men församlingen ser helst du arbetar 80-100 %. Du får jobba i ett litet, engagerat, kreativt arbetslag där idéer och ansvar går hand i hand. Du får en stor kyrkokör som har en bred repertoar och som vill utvecklas! Du får sjunga med alla barn i de olika barngrupperna och har dessutom ett gäng extra körsugna och deras föräldrar att sjunga med. Här finns flera instrumentalister som villigt deltar. Du kan ha sång/instrumentalelever.

Vikingstad växer så det knakar. En ”Nya-Kvarteret”-kör finns i idé-världen. Du får styra upp och planera efter egen smak. Här finns utrymme för gospelkör, ungdomskör, barnkör, damkör, familjekör, små ensembler. Bara din ambition sätter gräns.

Du kommer att få mycket fria händer att utforma ditt arbete som du vill, samtidigt som vi arbetar tätt tillsammans i planering för det gemensamma. Då vi jobbar tillsammans i arbetslaget får du möjlighet att också vara med i andra sammanhang som t ex caféer, sopplunch, samtalsgrupper, gudstjänstgrupper osv. Det är en förmån att få möta människor i alla åldrar och dela vardagsberättelse, livsberättelse, glädje och sorg tillsammans. Det är alltså en förutsättning att du är genuint intresserad av människor och vill vara i tjänst på bred front men med din specialkompetens i fokus.

Du får fem vackra landsbygdskyrkor att fira gudstjänst i. Överlag bra instrument.

Är du utbildad kantor? Det är bra! Eller är du utbildad körledare? Det är också bra! Har du en utbildning du tror kan passa här? Bra!

Vill du ha ett fritt, flexibelt, viktigt framtidsjobb? Sök mitt!