Vetlanda pastorat

Kontakt

Vetlanda pastorat Besöksadress: Storgatan 58, 57431 VETLANDA Telefon: +46(383)763700 E-post till Vetlanda pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lättebo förskola

Lättebo förskola drivs av Svenska kyrkan i Vetlanda pastorat. Förskolan har ett nära samarbete med Vetlanda kommun, som ansvarar för placeringen av barnen. Hos oss på Lättebo förskola är närhet, trygghet och harmoni ledord.

På förskolan vill vi:
- stimulera barnens utveckling och lärande
- få barnen känna tilltro till sin egen förmåga
- erbjuda barnen en rolig, trygg och lärorik verksamhet
- skapa trygghet genom en varm umgängeston och fasta normer
- lära barnen samarbeta och vara goda kamrater
- lära barnen att vara rädda om miljön och allt levande

Lättebo förskola är en förskola med kristen profil med Svenska kyrkan som huvudman. Här yttrar sig de konfessionella inslagen i att vi firar de kristna högtiderna, sjunger sånger med kristet innehåll, ber bordsbön och har bibelsamlingar. Allt deltagande är frivilligt. Vi är tydliga med att visa på att det finns olika synsätt, och att vi respekterar olikheter.

Vi arbetar efter läroplanen för förskolan, Lpfö 98 genom ett temainriktat arbetssätt.

Våra lokaler är stora och fräscha, och vi har en stor härlig gård som vi är ute på varje dag.

Barnen får mat som lagas på plats av vår duktiga kock Margareta Petersson. Att dagligen få känna doften av och få äta hemlagat och hembakat ger en härlig känsla och mätta magar!

Vår vaktmästare Per Jonsson fixar, donar och tittar in då och då och busar med barnen. Han får många små hjälpredor när något litet behöver lagas.

Hos oss är det en nära och familjär stämning.

Förskolan Lättebo
Ekstigen