Café Kyrkbacken

Sugen på gemenskap, avslappning, kultur och fika?

I  församlingshemmet i Örbyhus drivs Cafe kyrkbacken i samarbete med Funktionshindradeomsorgen i Tierps kommun. Här finns både hembakat bröd, enkel lunch och en konstvägg som visar olika verk under året.

I november 2015 blev Vendel-Tegelsmora församling diplomerad kyrka för Fairtrade. I juni 2014 tog församlingens kyrkoråd beslutet att ansöka om diplomering ”Kyrka för Fairtrade”. Det innebär att vi bytt ut och lagt till Fairtrademärkta produkter i vår verksamhet.

När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på.

Bild: MLR

Delar av cafégänget under en paus i arbetet.

Konstväggen i Café Kyrkbacken