Veddige-Kungsäters församling

Kontakt

Veddige-Kungsäters församling Besöksadress: Nygatan 18, 43267 Veddige Postadress: Box 42, 43207 Veddige Telefon: +46(340)30025 E-post till Veddige-Kungsäters församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi söker kantorer och pedagog

Ibland händer saker snabbt: annonsen om Församlingspedagog och Kantor i Kyrkans tidning 4 januari ändras idag 5 januari till följande

Veddige-Kungsäters församling nära Varberg söker:

Församlingspedagog med 80 % tjänst och två  Kantorer med 80 %  tjänst vardera, enligt följande:

1 Vi söker en Kantor med tjänstgöring i främst Kungsätersdelen av församlingen med tre kyrkor: Kungsäter, Karl Gustav och Gunnarsjö.  Där firas i dagsläget 2 gudstjänster nästan söndagligen, den ena alltid i Kungsäter kl 10.30, med mässa.

Körer: Du har att leda ”SAM-kören” med dess engagerade sångare från bygden, samt en relativt nystartad barnkör.

Vi hoppas också på Dig som en musikalisk resurs i församlingens konfirmandarbete.

Självklart ingår tjänstgöring vid kyrkliga handlingar i den schemalagda tjänsten med 80 % tjänstgöringsgrad.

2 Vi söker en Församlingspedagog med tjänstgöring i och för hela församlingen, som nu består av sju tidigare församlingar: Veddige, Ås, Sällstorp, Kungsäter, Karl Gustav, Gunnarsjö och Grimmared.

Tjänsten har 3,5 huvudspår:

- som pedagogisk och teologisk resurs i konfirmand- och ungdomsarbetet – det senare behöver vi utveckla.

- ansvar för ett par föräldra-barn-grupper på dagtid, i samverkan med befintlig församlingspedagog på 50 %.

- övergripande ansvar för församlingens söndagsskolverksamhet i Veddige kyrka. Frivilliga söndagsskollärare finns.

- möjlighet finns att under del av sommaren medverka i någon form av sommarkyrka i Espeviksområdet vid kusten.

Tjänsten ledigförklaras nu med 80 % tjänstgöringsgrad.

Vi söker en kantor för främst Veddige-delen av församlingen. Tjänstens innehåll:

- spel vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.

- du leder kören Chorus Veddige, som är Veddiges kyrkokör, samt barnkörverksamhet.

- du arrangerar särskilda musikgudstjänster och sommarmusik.

Tjänsten är schemalagd med 80 % tjänstgöringsgrad.

För alla tjänsterna:

Ni ingår i ett arbetslag på sammanlagt 3 präster, 3 kyrkomusiker, 1 diakon, 1,5 församlingspedagoger, förvaltningsassistent, ekonom samt 8 kyrkvaktmästare.

kontaktuppgifter

Tjänsterna söks senast 31 januari 2018