Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon:+46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Textilier i helig tjänst

Textilier! Gamla, nya, röda, gröna, blå, broderade, vävda, strama, vida, runda, avlånga. Variationerna är oräkneliga när man talar om kyrkliga textilier. Alla har de något att berätta!

Textilier i helig tjänst bjuder dig att följa med på en resa i de kyrkliga textiliernas värld, från kristendomens intåg till idag.  

Bakgrund till boken är en skadeinventering av kulturhistoriskt värdefulla textilier som utfördes i Växjö stift 2008–2011. Huvudsyftet med projektet var att kartlägga vårdbehovet av stiftets textilier men tack vare inventeringen genomfördes även omfattande dokumentation av textilierna.   

Ur projektet väcktes en längtan efter att berätta om textilierna som finns i våra kyrkor. De tillhör vårt äldsta idag levande kulturarv och speglar var och en sin samtid i material, form, färg och symbolik. 
Varför ser de ut som de gör? Av vems händer är de tillverkade?   

Fakta om boken:
Inbunden 175 sidor.
Pris: 250 kr 

Du kan till ett förmånligt pris även beställa boken " Ett levande kulturarv-kyrkogårdar i Växjö stift", totalpris för båda böckerna är 350 kr.
Vid flera böcker tänk på att ange adress för paketleverans.

Här kan du beställa boken:

 

.

Redaktör

Maria Brynielsson

Maria Brynielsson

Växjö stift

Stiftsantikvarie

Har du frågor angående din beställning?

Inger Nilsson

Inger Nilsson

Växjö stift