Sverigefinsk verksamhet

Ruotsinsuomalainen toiminta/Sverigefinsk verksamhet i Växjö stift

Växjön hiippakunnan ruotsinsuomalainen toiminta /
Sverigefinska verksamheten i Växjö stift

Ruotsin kirkko koostuu 13 hiippakunnasta. Hiippakunnan johdossa on piispa. Växjön hiippakunnan piispa on Fredrik Modéus.

Hiippakunnan päätehtävä on edistää ja valvoa seurakuntaelämää, tukea seurakuntia niiden tehtävässä auttaa ihmisiä löytämään usko Kristukseen ja kasvamaan uskossa.

Växjön hiippakunta järjestää joka vuosi yhteisiä tapahtumia hiippakunnan alueen suomalaisille: hiippakuntapäivät, Smoolannin suomalaisten päivä, miestenpäivät ym..

Tiedotuslehti Kirkonkello ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se lähetetään ilmaiseksi kaikille, jotka sitä haluavat. Se tiedottaa jumalanpalveluksista ja muusta toiminnasta eri paikkakunnilla.

Papit toimittavat kaste-, vihki- ja hautausjumalanpalveluksia suomeksi tai kaksikielisesti. Heiltä voi pyytää myös sielunhoidollista keskustelua, koti- tai sairaalakäyntiä ja yksityistä ehtoollista.

Ruotsin kirkon suomenkielinen Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21.00 - 24.00 numerossa 020-26 25 00.

Sverigefinsk verksamhet i Växjö stift

Svenska kyrkan är organiserad i tretton stift. Stiftet leds av en biskop. Biskopen i Växjö stift är Fredrik Modéus. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet,  stödja församlingar i deras uppgift att hjälpa människor att komma till tro på Kristus och växa i sin tro.

Växjö stift ordnar årligen gemensamma evenemang för stiftets sverigefinnar: stiftsdagar, Smålandsfinnarnas dag, mansdagar mm..

Informationsbladet Kirkonkello kommer ut 4 gånger per år och postas gratis till alla  som önskar det. Det informerar om gudstjänster och andra evenemang på olika orter.

Prästen förrättar dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster på finska eller tvåspråkigt.

Svenska kyrkans finska telefonjour är öppen varje kväll klockan 21.00 - 24.00, nummer 020-26 25 00.

Hanna Thärnold

Stiftsadjunkt