Sommar, sol och blommor.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Sommarkyrkor 2021

Årets sommarkyrkobroschyr " Vägen till kyrkrike 2021" innehåller 185 kyrkor. Här finns broschyren digitalt och du kan även beställa den tryckta versionen.

Växjö stift har sommaröppna kyrkor över hela stiftet. Har du en kyrka runt knuten? Innan ditt besök, kolla i appen Kyrkguiden för uppdaterad information eller på kyrkans hemsida. I appen kan du även få digital rundvandring av vissa kyrkor.

Kyrkan är en plats där du kan samla dina tankar i lugn och ro. Många av stiftets kyrkor är unika kulturmiljöer, med konstföremål från olika tidsepoker från tidig medeltid och framåt. Det finns mycket att upptäcka i och runtom kyrkorna. Stanna till för en stunds vila i skuggan under ett träd i den natursköna miljö som omger kyrkan eller för att tända ett ljus, känna frid och ro i en lugn miljö. Läs mer om sommarkyrkorna i Sverige här. Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen.

Symboljakten 2021

I sommar kan du upptäcka kyrkor genom att gå på symboljakt efter drakar och duvor i Växjö stift. I broschyren Vägen till kyrkrike är alla kyrkor som ingår i symboljakten märkta med en liten symbol i form av en duva och/eller drake. I dessa kyrkor finns finns samlarsymboler som du kan få trä på en nyckelring. Symbolerna finns i flera olika färger. Till symboljakten finns även två målarhäften för barn som går att ladda ner här.

Läs mer om symboljakten här

Beställ broschyren "Vägen till kyrkrike" här

Kontakt sommarkyrkor

Sara  Peterson

Sara Peterson

Växjö stift

Kommunikatör

Kontakt symboljakten

Maria Brynielsson

Maria Brynielsson

Växjö stift

Stiftsantikvarie

Mer om Maria Brynielsson

Enheten för gemensam förvaltning