Sommarkyrkor 2020

Årets sommarkyrkobroschyr " Vägen till kyrkrike 2020" innehåller 181 kyrkor. Sommarkyrkorna i år är omställda, men öppna. Här finns broschyren digitalt och du kan även beställa den tryckta versionen.

Sommaren 2020 ser annorlunda ut än vanligt. Helt plötsligt behöver vi ställa om och tänka nytt. Aktiviteter förändras och många kanske stannar hemma istället för att resa iväg. Växjö stift har sommaröppna kyrkor över hela stiftet. Har du en kyrka runt knuten? Innan ditt besök, kolla i appen Kyrkguiden för uppdaterad information eller på kyrkans hemsida. I appen kan du även få digital rundvandring av vissa kyrkor.

Kyrkan är en plats där du kan samla dina tankar i lugn och ro. Många av stiftets kyrkor är unika kulturmiljöer, med konstföremål från olika tidsepoker från tidig medeltid och framåt. Det finns mycket att upptäcka i och runtom kyrkorna. Stanna till för en stunds vila i skuggan under ett träd i den natursköna miljö som omger kyrkan eller för att tända ett ljus, känna frid och ro i en lugn miljö. Läs mer om sommarkyrkorna i Sverige här. Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen.

Drakrunda - leta efter drakar och odjur i kyrkorna

Drakrundan är del i ett stort projekt om metallföremål, med syfte att uppmuntra till besök i kyrkan och på kyrkogården men framförallt till att verkligen titta och upptäcka nya detaljer! 41 kyrkor är med i Drakrundan och i sommarkyrkobroschyren är alla kyrkor som är med märkta med en liten draksymbol. Symbolen föreställer en gravvård som finns på kyrkogården i Fryele. Kan du hitta odjuren under ditt besök? Förutsättningarna kring sommaröppna kyrkor ser väldigt olika ut från kyrka till kyrka. Vissa är öppna för enskilda besök och andra är bemannade. Församlingen planerar och genomför drakrundan så som det passar bäst just där.

Här finns ett målarhäfte med drakar och odjur att skriva ut.

Hämta broschyren digitalt eller beställ tryckt nedan

Ladda ned sommarkyrkobroschyren i pdf

Här kan du blädda digitalt, tryck på knappen ”fullscreen” i mitten av bilden.

Beställ broschyren "Vägen till kyrkrike" här

Kontakt sommarkyrkor

Ellen Ekström