Nyårsmottagning hos biskopsparet

Biskopsparet Carina och Fredrik Modéus bjuder in allmänheten på traditionsenlig nyårsmottagning i biskopsgården Östrabo på nyårsdagen.

Tid: 12:30-16:00 på nyårsdagen den 1 januari. Nyårsmottagningen föregås av högmässa i Växjö domkyrka klockan 11:00.
Plats: Biskopsgården Östrabo i Växjö

Alla hälsas välkomna till biskopsgården Östrabo på nyårsdagen för att dricka nyårskaffe med biskopsparet och ibland deras tre vuxna barn. Det blir den tredje nyårsmottagningen för Carina och Fredrik Modéus.

Det är en mångårig tradition att stiftets biskop bjuder in till nyårsmottagning i den vackra biskopsgården. Mottagningen brukar vara uppskattad och välbesökt, med omkring 400 gäster. Nyårskaffet föregås av en högmässa i Växjö domkyrka, där biskopen predikar. I samband med nyårsmottagningen görs en insamling till projektet Vinternatt i Växjö, ett härbärge för utsatta EU-medborgare.

– Det är en fantastiskt fin tradition att öppna upp Östrabo och välkomna alla hit. Vi har bjudit in människor vi träffat under året så vi hoppas bli ännu fler än vanligt, säger biskopsparet.

Välkomna att bevaka!

Pressbilder
Pressbilder på Östrabo och biskopen finns här.

Om Östrabo
På en höjd ett stenkast från domkyrkan i centrala Växjö ligger biskopsgården Östrabo med dess röda flyglar. Det har sagts att Östrabo måste vara det vackraste biskopssätet i Sverige. Huvudbyggnaden är uppförd år 1797 efter beslut av Gustaf III efter framställning från biskop Wallquist. I en del av huvudbyggnaden bor Carina och Fredrik Modéus och deras tre barn. De fyra röda flyglarna innehåller kontor för personalen på stiftskansliet. Vid sidan om ligger det gamla prästänkehemmet som rymmer ett tjugotal kontorsrum. Sammanlagt arbetar cirka 50 personer på stiftskansliet.

Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift

Kontaktas via: