Nya kyrkoherden välkomnas i Ryssby-Åby pastorat

På söndag den 8 april hälsas Sussie Kårlin välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Ryssby-Åby pastorat.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Åby kyrka, i Läckeby kl 10:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Sussie Kårlin som kyrkoherde i Ryssby-Åby pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Sussie Kårlin predikar. Det blir söndagsskola för barn och efter gudstjänsten blir det mingel.

– Jag längtar efter att se fler människor hitta in i kyrkans gemenskap och få komma i funktion som viktiga pusselbitar i Kristi kropp. Sedan vill jag jobba aktivt för att få ett gudstjänstliv som fungerar för och möter behoven för familjer och ungdomar också, säger Sussie Kårlin.

Sussie vigdes för tjänst i EFS 1997 i Uppsala stift, och välkomnades som präst i hela Svenska kyrkan 2012 i Växjö stift. Hon har arbetat i 13 år för EFS i Sydöst- Sverige som distriktskonsulent i barn- och ungdomsverksamheten och i åtta år som komminister i Förlösa-Kläckeberga församling. Hon tillträdde som kyrkoherde i Ryssby-Åby pastorat den 1 mars i år.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Sussie Kårlin som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Ryssby-Åby pastorat
Ryssby-Åby pastorat består av församlingarna Ryssby och Åby. Kyrkorna och församlingshemmen ligger i Rockneby och Läckeby, norr om Kalmar.

Sussie Kårlin, kyrkoherde i Ryssby-Åby pastorat
0480-382 04, 0706-17 88 63