Marianne Häggkvist ny kontraktsprost

Marianne Häggkvist, blivande kyrkoherde i Gnosjö pastorat, har utnämnts till ny kontraktsprost i Östbo-Västbo kontrakt av biskop Fredrik Modéus.

Utnämningen gäller från årsskiftet. Samtidigt tillträder Marianne Häggkvist som kyrkoherde i det nybildade Gnosjö pastorat, som består av det som idag heter Gnosjö församling och Kävsjö pastorat. Uppdraget som kontraktsprost kommer hon att ha parallellt med sin tjänst som kyrkoherde. Idag är Marianne Häggkvist komminister i Kävsjö pastorat och tf kyrkoherde i Gnosjö församling. Tidigare har hon varit präst i Enskede-Årsta församling och i Ekerö pastorat. Marianne Häggkvist prästvigdes för Stockholms stift 2009. Hon har en bakgrund som folkbildare.

– Jag är glad för det stora förtroende som har visats av biskopen och ser fram emot att dela kontraktsgemenskapen​, säger Marianne Häggkvist.

Marianne Häggkvist efterträder Magnus Hullfors, som går i pension under våren.

– Vi tar emot Marianne Häggkvist i vårt kollegium med glädje och förhoppningar om gott samarbete, säger biskop Fredrik Modéus.

En pressbild på Marianne Häggkvist hittar du här. Foto: Thomas Svenningsson

Om kontrakt och kontraktsprost
Stiften är indelade i kontrakt, som är en mellannivå mellan stift och församling. Varje kontrakt har en kontraktsprost som utses av biskopen. Kontraktsprostens uppdrag är att biträda biskopen med ledning, tillsyn och främjande. Kontraktet kan också fungera som ett forum för samverkan över församlings- och pastoratsgränserna. I Växjö stift finns sju kontrakt. I Östbo-Västbo kontrakt ingår: Bredaryds pastorat, Byarums pastorat, Forshedabygdens församling, Gislaveds pastorat, Gnosjö pastorat (från och med 1 januari 2018), Hyltebruks pastorat, Rydaholms församling, Skillingaryds församling, Voxtorps pastorat och Värnamo pastorat.

För mer information
Marianne Häggkvist, blivande kyrkoherde i Gnosjö pastorat och kontraktsprost i Östbo-Västbo kontrakt
Skicka e-post