Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon:+46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkornas symboler ger kunskap om vår historia

Lördag den 17 mars hålls kursen Det heliga rummets dolda hemligheter på Oskarshamns folkhögskola. Arne Wiig, specialist på religiös symbolik, är tillsammans med stiftsadjunkt Teresia Clifford kursledare.

Tid: 9:00-15:30 på lördag den 17 mars
Plats: Oskarshamns folkhögskola

Duvor, pelikaner, liljor, bokstavskombinationer. Våra kyrkor är fulla av symboler som berättar om vår historia. Allt färre känner till symbolernas innebörd, menar Arne Wiig.

-Det har skett ett radikalt brott: det händer idag att man har konstskatter mitt framför ögonen utan att se dem för att det inte finns förförståelse. Ju fler som tycker att det inte är något att ha, desto större risk att det helt kommer att försvinna. Vi har ett ansvar att berätta vidare så att det inte faller i glömska, säger Arne Wiig.

Arne Wiig är föreläsare och teologie doktor i religionshistoria och specialiserad på religiös symbolik. Teresia Clifford är stiftsadjunkt med uppdrag kring kyrkorumspedagogik. Kursen är öppen för alla som är intresserade av att lära sig mer om vårt kulturarv i kyrkorummet.

Välkommen att bevaka!

Utbildningar för ideella
På många håll i Växjö stift hålls kurser, arrangemang och mötesplatser riktade till ideella i Svenska kyrkan. Lördag 17 mars hålls även kursen ”Kommunicera Bibelns texter på ett sätt som bär” på Oskarshamns folkhögskola.

För mer information
Teresia Clifford, stiftsadjunkt
0470-77 38 19 
Skicka e-post