Växjö stift

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Biskopen gratulerar Thomas Petersson

– Jag vill framföra mina varmaste lyckönskningar till Thomas Petersson i hans kommande uppdrag och samtidigt gratulera Visby stift till valet av ny biskop, säger biskop Fredrik Modéus med anledning av att Växjö stifts domprost Thomas Petersson idag valdes till biskop i Visby stift.

Som domprost har Thomas Petersson varit biskopens ersättare i stiftsstyrelsen och vice ordförande i domkapitlet. Han har även varit av biskopen utsedd kontraktsprost i Östra Värends kontrakt.

– Thomas Petersson har gjort en mycket god insats som domprost i Växjö stift och har haft stor betydelse inte minst för Växjö pastorats utveckling, säger biskop Fredrik Modéus.

En ny domprost kommer så småningom att tillsättas efter Thomas Petersson, som vigs till biskop biskop i Visby stift den 3 juni.

 – Men det är en senare fråga. Idag gläds vi med Thomas Petersson och Visby stift, säger Fredrik Modéus.

Vad är en domprost?
Domprosten är kyrkoherde (det vill säga den präst som är chef) i Växjö pastorat men också vice ordförande i stiftets domkapitel och ersättare för biskopen som ledamot i stiftsstyrelsen. Läs mer om stiftets organisation här.

För mer information
Rickard Bonnevier, biskopens adjunkt
0470-77 38 85
Skicka e-post