Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon:+46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

200 unga fördjupar sin tro vid Taizéhelg i Jönköping

Den 20-22 april samlas 200 unga i Jönköping för att delta i en ekumenisk Taizéhelg med syfte att fördjupa sin tro och kärlek till Gud och gemenskapen och tilliten i omvärlden. Tre dagar av bön, bibelstudier och workshops med bröder från Taizé väntar i Kristine kyrka och Allianskyrkan.

– Vi vill ge unga människor chansen att lämna vardagen ett slag, göra ett avsteg från krav och stress, träffa människor med olika bakgrund och förenas i livssamtal, gemensam sång och bön. Och reflektera i tystnad, säger Richard Thörn, präst i Kristine kyrka i Jönköping, som tillsammans med Eva Sundell, projektanställd koordinator, håller i trådarna för helgen.

Ramen kommer att vara gudstjänsterna som firas i Kristine kyrka morgon, middag och kväll. Fredagskvällens bön stannar likt en långfredag upp inför Jesus på korset medan lördagens aftonbön möter oss med påskens och uppståndelsens ljus. Två bröder från Taizé medverkar under helgen.

Helgen vänder sig främst till unga vuxna mellan 15 till 35 år från alla kyrkor och samfund, men alla åldrar är välkomna. Till största delen sker mötet på svenska, men några utländska gäster kommer också.

Taizéhelgen är ett ekumeniskt arrangemang med Svenska kyrkan, Allianskyrkan, Korskyrkan (EFK), Fjällstugan/Andreasförsamlingen (Equmenia), Immanuelskyrkan (Equmenia), Stockholms katolska stift, Bilda och Sensus som arrangörer. Jönköpings kommun och Jönköpings länstrafik sponsrar. Taizéhelgen sker på biskop Fredrik Modéus initativ.

Om Taizé
Taizé är ett ekumeniskt kloster i Frankrike med hundratalet bröder som varje vecka drar tusentals ungdomar från hela världen och alla möjliga kyrkliga sammanhang till sig. Genom åren har mängder av svenska församlingar åkt dit. Taizéklostrets signum är de stilla bönegudstjänsterna med meditativa och repetitiva sånger med bred stämsång och en stor dos tystnad efter bibelläsningarna. På många platser i Sverige firas regelbundet gudstjänster i Taizés anda. I Jönköpings Kristine kyrka görs det en söndag i månaden.

Mer information finns på www.taize2018.se – här finns även information om tider och platser - samt på facebook-eventet.

Välkomna att bevaka!

För mer information
Richard Thörn, präst i Kristine kyrka, Svenska kyrkan i Jönköping
036-31 35 41
Skicka e-post

Eva Sundell, projektkoordinator, Svenska kyrkan Jönköping
036-31 36 14
Skicka e-post