Någon att prata med

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

finns över hela landet och i jouren arbetar både kvinnor och män i alla åldrar anställda i Svenska kyrkan. Svenska kyrkan erbjuder Jourhavande präst som en samhällsinsats under den tid på dygnet när många andra resurser är stängda. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Kyrkan finns närvarande också på sjukhus och i kriminalvården. Här erbjuds samtal, stöd i krissituationer och gudstjänst. Ofta arbetar Svenska kyrkans präster och diakoner tillsammans med representanter för andra kristna kyrkor och samfund. Kontakter förmedlas med företrädare för annan tro.

För dig som är anställd eller förtroendevald i Svenska kyrkan finns Växjö stifts själavårdscentrum. Det kan vara samtal som handlar om arbetet, livet – tro och tvivel.

Svenska kyrkan arbetar medvetet mot sexuella övergrepp. Inom kyrkan finns ett nätverk av kontaktpersoner, två i varje stift, som lyssnar, ger stöd till egna beslut och förmedlar kontakter till myndigheter och organisationer.