190214 Dop i Masthuggskyrkan i Göteborg. Föräldrarna Arvid Gårdfeldt och Ann-Ida Gullberg med dottern Ebba Gårdfeldt. Präst är Fredrika Gårdfeldt. Barnen vid dopfunten är Erik Sporre och Ingrid Bengtsson Gårdfeldt.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Längtar du efter att rusta blivande präster?

Ledig tjänst vid stiftskansliet i Växjö. Välkommen med din ansökan!

Stiftsadjunkt för prästrekrytering

Som stiftsadjunkt är du en del av stiftskansliets enhet för pastoral utveckling. Vid sidan av rekryteringsarbetet deltar du i ett spännande och mångfacetterat arbete tillsammans med kompetenta medarbetare i stiftskansli och församlingar.

Stiftsadjunkten för prästrekrytering har både till uppgift att arbeta proaktivt och att följa prästkandidaterna från den första kontakten med stiftsorganisationen, genom antagning och utbildning till prästvigning och pastorsadjunktsår. Du kommer att ha enskilda samtal med präststuderande, ansvara för delar av stiftets utbildning, arbeta nära stiftets biskop och domkapitel samt stå i kontakt med Svenska kyrkans nationella utbildningsorgan.

Vi söker dig som är präst med erfarenhet av församlingstjänst och som längtar efter att få vara med att rusta framtidens präster i Växjö stift. Vi söker dig som är lugn, trygg och stabil. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete och väjer inte för det svåra samtalet. Då arbetet kan innebära resor bör du vara inställd på att detta kan vara en del i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att bidra till stiftets utvecklingsarbete.

Körkort B är ett krav.

Läs mer om Växjö stift

För mer information om tjänsten, kontakta Gustav Lundborg, enhetschef – enheten för pastoral utveckling, tfn: 0470-77 38 82, e-post: gustav.lundborg@svenskakyrkan.se

Intervjuer kommer att ske under vecka 24