En regnbåge speglas i en sjö. Vass i förgrunden.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Öppen programpunkt för alla: Kallbad - en naturnära upplevelse!

Torsdag 12 oktober klockan 12.00

- På plats på S:t Sigfrids folkhögskola. Vi träffas utanför matsalen kl 12.00. Vill du komma senare är Ylva kvar vid bryggan fram till klockan 13.30. - 

Det finns gott om tid att äta lunch efteråt. 

Välkommen att ta del av en naturnära upplevelse som gör dig gladare, lugnare och ger din kropp ny energi. Vi träffas vid matsalen klockan 12.00 för att gemensamt gå ner till bryggan vid St. Sigfrids folkhögskola och ta ett dopp i Helgasjöns klara vatten.  

Är det första gången du badar är det viktigt att du tänker på din andning när du går ner i badet. Andas djupt och långsamt. Jag, Ylva, finns på plats och kan vägleda vid behov.

Ingen förkunskap krävs, men har man någon form av hjärtproblem behöver man rådfråga läkare innan. 

Medtag badkläder, handduk och varma kläder till efteråt. Det kan också vara skönt att ha ett par badskor/yllestrumpor och mössa och vantar för den som är ny kallbadare. 

Ylva Hagberg började kallbada för ca 1,5 år sedan under ett evenemang i Växjösjön för Musikhjälpen. Hon har sedan dess badat minst en gång i veckan och upplever att kroppen får ny energi men också ett djupare lugn efter varje bad. Naturupplevelsen är också väldigt stark på olika sätt, tex genom att känna sanden mellan tårna under årets alla månader, vara omsluten av vatten under ett hällregn eller befinna sig i en isvak under månens sken. 

 

Foto: Sara Peterson

 

 

Anmälan Fortbildningsveckan 2024