Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon:+46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Jobba i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns möjligheten att jobba inom många olika områden. Dels har vi fyra profilyrken: diakon, präst, kyrkomusiker och församlingspedagog, men det finns även många andra yrken.

I Svenska kyrkans församlingar anställs människor med mycket varierande kompetenser. Det kan handla om personal som ska arbete på kyrkogårdar, personalsekreterare, it-tekniker och ekonomer. Svenska kyrkan bedriver en kvalificerad och mångskiftande verksamhet och lockar som arbetsplats människor med olika bakgrund. För de flesta tjänster krävs medlemskap i Svenska kyrkan och att den som anställs kan ställa sig bakom kyrkans grundläggande värderingar.

För att lösa församlingens grundläggande uppdrag att vara  en öppen kyrka i vår tid anställer och utbildar Svenska kyrkan. Dessa kallas ”profilyrken” inom Svenska kyrkan. Stiftet spelar en särskild roll i utbildningen till dessa yrkeskategorier. Funderar du på att utbilda dig till diakon, församlingspedagog, kyrkomusik eller präst, följ länken för mer information om hur du kan ta kontakt med ansvariga personer på stiftskansliet.

Mycket av Svenska kyrkans arbete bedrivs av ideella. Det kan exempelvis handla om arbete med församlingsens gudstjänstliv, arbete med aktiviteter för asylsökande och flyktingar eller om läxhjälp till barn i skolåldern. Vill du engagera dig ideellt i din församling kan du följa denna länk.

Har du frågor om hur man utbildar sig till Församlingspedagog, KyrkoMusiker, Diakon eller Präst?

Vi vill vara en studiemiljö där vi kan utveckla professionalitet, växa i tro och kärlek till Svenska kyrkan och där vi stärker vår förmåga att analysera vår samtid och gestalta evangeliets tilltal till varje människa i varje tid.

Här kan du utbilda dig till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker och präst.

Välkommen att läsa mer på Svenska kyrkans utbildningsinstituts sida

Läs mer om Växjö stifts rekryteringsarbete på intranätet

Se filmen där Giselle, Håkan och Pernilla berättar om sitt val att bli diakoner.

Någon behöver dig - utbilda dig till en framtid i Svenska kyrkan. Se en film där en församlingspedagog berättar om sitt jobb.

Rekrytering församlingspedagoger

Christina  Evertsson

Christina Evertsson

Växjö stift

Stiftspedagog

Rekrytering diakoner

Monica Sölvesdotter Olsson

Monica Sölvesdotter Olsson

Växjö stift

Stiftsdiakon

Rekrytering präster

Katarina Hedqvist

Katarina Hedqvist

Växjö stift

Stiftsadjunkt

Rekrytering musiker

Åsa Johnsson

Åsa Johnsson

Växjö stift

Stiftsmusiker