Viås församlingshem

Viås församlingshem ligger mittemot Sjösås kyrka och kan bokas för kalas, dopkaffe, med mera.

Strax intill Viås-Sjösås nya kyrka ligger Viås församlingshem med samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Viås församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Viås församlingshem

Viås församligshem
360 42 Braås

Kontakta värdinnan eller församlingsexpeditionen för mer information.

Linda Skoglund

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Sjösås församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Viås församlingshem

Viås församlingshem ligger mitt emot Sjösås nya kyrka. Här finns en stor sal med plats för ca 50 personer. Det finns kök men ingen diskmaskin och begränsat med varmvatten.

Församlingshemmet används oftast av Sjösås norra del, till exempelvis kyrkkaffe, jaktmöten eller byalagsmöten.