Verksamhet - något för alla

I Svenska kyrkan Växjös församlingar finns det massor att göra och nästan allt är gratis. Det finns grupper för nyblivna föräldrar, små barn och skolbarn. Aktiviteter för ungdomar och unga vuxna. Körer för alla åldrar och nivåer. Mötesplatser för dig som kanske vill samtala om Gud eller något annat som är viktigt. Caféer där du bara kan sitta ner och ta en kopp kaffe. Samtalsgrupper och studiecirklar, andakter och stunder för återhämtning.

Ett familjefoto utomhus. En av sönerna gör en gest med armarna.

Barn och familj

Svenska kyrkan har en stor och omfattande barn- och familjeverksamhet. Du har massor av grupper att välja mellan inne i Växjö och på landsbygden. Välkommen till en gemenskap för stora som små.

Tre ungdomar sitter utomhus i en park och gör tecken med fingrarna.

Ungdom

Konfirmation, läger, ungdomscafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på aktiviteter för unga i Svenska kyrkan. Du kan också engagera dig som pilgrim, ung ledare eller söka till att bli trainee. Det finns massor med roliga och viktiga saker för dig som är tonåring eller ung vuxen.

Körer

I Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar finns det ca 1200 aktiva körsångare i alla åldrar. Det finns en kör för alla, från nybörjare till mer rutinerade sångare.

Ett kors av handgjort glas står på ett altare. Framför korset brinner ett ljus på en trefotad ljusstake.

Andlighet och fördjupning

Återkommande andakter och träffar såsom morgonböner, temamässor, lovsångsgudstjänster, samtalsgrupper, studiecirklar och mycket mer.

En kvinna står bakom en disk med tepåsar och muggar och ler mot någon.

Mötesplatser och caféer

Svenska kyrkan Växjö är fullt av mötesplatser och caféer. Du kan äta sopplunch, delta i föreläsningar, församlingsaftnar och språkcaféer eller besöka någon av frukost- och lunchserveringarna.

Närbild på notiserna på någons Facebook-sida på datorn.

Följ oss på sociala medier

Svenska kyrkan Växjö finns på Facebook, Instagram och Youtube. Här hittar du länkar till alla Svenska kyrkan Växjös sidor och kanaler i sociala medier.