Västrabokyrkan
Foto: Svenska kyrkan Växjö

Västrabokyrkan

Västrabokyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan Växjö och EFS. Kyrkan ligger i stadsdelen Väster och här bedrivs gudstjänst- och församlingsverksamhet för såväl barn och ungdomar som vuxna.

I Västrabokyrkan firas regelbundet olika typer av gudstjänst, här finns ett rikt församlingsliv med verksamhet för alla åldrar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Västrabokyrkan, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om antal sittplatser, tillgänglighet och kyrkans historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kyrkan via en virtuell rundtur.

Västrabokyrkan är en samarbetskyrka med EFS och har en egen hemsida: vastrabo.efs.nu

Med anledning av coronapandemin

På grund av gällande restriktioner får max 30 personer åt gången vistas i Västrabokyrkan.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Västrabokyrkan

Arabygatan 44
352 36 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Församlingsexpedition för Västrabokyrkan

E-post: vaxjo.vastrabo@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Västrabokyrkan, Arabygatan 44, Växjö

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Västrabokyrkan finns på Facebook (se flödet nedan).

Svenska kyrkan Växjö har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.

Om Västrabokyrkan

Västrabokyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan Växjös stads- och domkyrkoförsamling och evangeliska fosterlandsstiftelsen, EFS. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Västrabokyrkan har en egen hemsida som du når här.

Sittplatser och tillgänglighet

Västrabokyrkan har 150 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med en ramp vid gårdsentrén, automatisk dörröppnare och handikappanpassad toalett. I kyrkan finns hörslinga.