Tre ungdomar sitter utomhus i en park och gör tecken med fingrarna.
Foto: Camilla Cherry /Ikon

Ungdom

Konfirmation, läger, ungdomscafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på aktiviteter för unga i Svenska kyrkan. Du kan också engagera dig som pilgrim, ung ledare eller söka till att bli trainee. Det finns massor med roliga och viktiga saker för dig som är tonåring eller ung vuxen.

En ung kille åker skateboard vid en vägg med färggrann graffitikonst.

Träffas och göra roliga saker

För dig i högstadiet och gymnasiet finns det möjlighet att träffas och prata om livet, fika och kanske få ett avbrott från vardagen. I många av församlingarna anordnas det regelbundet träffar och aktiviteter.

Några konfirmander står i ring och håller upp händerna mot taket.

Konfirmation

Konfirmation i Växjö - Få tid för livets stora frågor - Ta chansen att upptäcka vad kristen tro är - Lär känna nya människor - Bli mer allmänbildad

Solnedgång över Helgasjön

Pilgrim

Pilgrim kan du vara som efter din konfirmation regelbundet deltar i en ungdomsgrupp eller ungdomskör, eller är ung ledare eller är ung och engagerad med annat återkommande uppdrag i Svenska kyrkan Växjö.

Ung ledare

Unga ledare gör skillnad, det är den erfarenhet vi som arbetar med unga ledare gör hela tiden. Vi vet att ni är betydelsefulla för våra konfirmander och barn i de olika grupper ni är med och leder.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Ungdomskörer för nybörjare och mer rutinerade. Häng med och sjung i en kör som passar dig! Det finns många att välja på, både i stan och i församlingarna runt om.

En ung kille sitter utomhus i en park och ler mot kameran.

Trainee i Svenska kyrkan Växjö

Trainee är en en möjlighet för dig som gått ut gymnasiet, att prova på att arbeta i Svenska kyrkan under tio månaders tid. Programmet är en del av Växjö stifts rekryteringsstrategi.

Universitetskyrkans logotype.

Universitetskyrkan

Universitetskyrkan är ett samarbete mellan olika kristna samfund på universitet och högskolor över hela Sverige för både studenter och anställda, oavsett kulturell bakgrund och sexuell identitet, för att erbjuda samtalsstöd och andrum, bjuda in till gemenskap och existentiell fördjupning, förmedla kontakt till lokala församlingar och finnas som resurs i till exempel krisberedskap och krisbearbetning.

Närbild på notiserna på någons Facebook-sida på datorn.

Följ oss på sociala medier

Svenska kyrkan Växjö finns på Facebook, Instagram och Youtube. Här hittar du länkar till alla Svenska kyrkan Växjös sidor och kanaler i sociala medier.