Teleborgs kyrka
Foto: Marie Fransson

Teleborgs kyrka och församlingshem

Teleborgs kyrka är stadsdelskyrka för Teleborg. Här bedrivs gudstjänst- och församlingsverksamhet. Bland annat körer, mötesplatser, caféer och samtalsgrupper. I lokalen finns även personal för Universitetskyrkan.

I Teleborgs kyrka firas det gudstjänst regelbundet, här finns ett rikt församlingsliv med verksamhet för alla åldrar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Teleborgs kyrka, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om antal sittplatser, tillgänglighet och kyrkans historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kyrkan via en virtuell rundtur.

I samma byggnad ligger församlingshemmet med samlingssalar och mötesplatser.

Med anledning av coronapandemin

På grund av gällande restriktioner får max 50 personer åt gången vistas i Teleborgs kyrka.

Uthyrning/utlåning

På grund av coronapandemin finns det just nu begränsningar kring vad som gäller vid uthyrning och utlåning av församlingshemmet. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Teleborgs kyrka

Furutå vägen 5
352 54 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Församlingsexpedition för Teleborgs kyrka samt Tävelsås, Vederslöv och Kalvsviks församlingar

E-post: vaxjo.teleborg@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00
Onsdag: 13.00-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Teleborgs kyrka, Furutåvägen 5, Växjö

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Teleborgs kyrka finns på Facebook (se flödet nedan).

Svenska kyrkan Växjö har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.

Om Teleborgs kyrka

Antal sittplatser

Teleborgs kyrka har 230 sittplatser.

TILLGÄNGLIGHET

Kyrkan är tillgänglighetsanpassad med automatiska dörröppnare och handikappanpassade toaletter. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

När Växjös nya stadsdel Teleborg började byggas ut med bostäder i början av 1970-talet, beslutades att bygga en stadsdelskyrka. Teleborgs kyrka med församlingshem ritades 1972-1973 av den kände Växjöarkitekten Bernt Jörgen Jörgensen. Kyrkan invigdes den 25 februari 1974.

En större om- och tillbyggnad genomfördes 2003-2004 med att kyrka och församlingshem byggdes ihop med ett kyrktorg samt en tillbyggnad med tre kontor utfördes. Arkitekt Mikael Borgström, Eken Arkitektkontor AB, Växjö.