Stöd och hjälp

Alla behöver vi hjälp någon gång. I Svenska kyrkan finns det alltid hjälp att få. Inga problem är för små och obetydliga eller för stora och oöverstigliga. Hit är du alltid välkommen, vart du än befinner dig i livet.

Kyrkans stödtelefon 0470-70 48 00

I orostider, när inte livet är som det brukar, kan man behöva någon att prata med. Du är välkommen att ringa till Svenska kyrkan Växjös stödtelefon där du får prata med en präst eller diakon.

Du når oss på telefon 0470-70 48 00, vardagar mellan kl. 9.00-16.00.

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Ring. Skriv. Chatta.

Leva vidare

En samtalsgrupp för dig som är i sorg.

Leva vidare

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Första hjälpen vid sorg

Hjälp andra

Om du har tid över och vill göra en insats för en annan människa, kan du bli volontär och delta i Svenska kyrkans frivilligarbete. Det kan till exempel handla om att delta i en insamlingsgrupp eller hälsa på och prata en stund med någon som är ensam.

Gör en insats