Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Fastighetsprojekt

Pågående och avslutade projekt

Fastighetsförvaltningen i Växjö har många projekt igång. Nedan presenteras ett urval av våra pågående och nyligen avslutade projekt.

Drev-Hornaryds kyrka

Fasad- och målningsarbeten innefattande blästring, lagning och avfärgning av kyrkans putsfasader, målning av fönster, portar, tornlanternin samt förgyllningsarbeten. Tidplan; maj-september 2018

Kontaktperson: David Fuchs, 0470-70 49 19

Ormesberga kyrka

Fasadrenovering inklusive avfärgning av putsade väggar och torn. Målning av tornlanternin, dörrar- fönster och luckor. Samtidigt tjäras spåntaken och gavelrösten på kyrkan och gravkoret. Tidplan; maj – juli 2018

Kontaktperson: Göran Nordmark, 0470-70 49 18

Avslutade projekt

• Vederslövs kyrka: invändig ljusgestaltning av kyrkorummet med delvis ny belysning. Klart i mars 2018.
  • Fasadrenovering av domkyrkan: västra fasaden samt tornet målas, putsas och lagas. Även fönsterna har renoverats. Klart i oktober 2017.
  • Vederslövs kyrka: fasadarbete, puts och avfärgning samt målning av fönster och dörrar. Klart oktober 2017.
  • Skogslyckans kyrka: fasadarbete, puts och avfärgning samt målning av fönster och dörrar. Klart i oktober 2017.
  • Kalvsviks kyrka: sanering av krypgrunden och installation av avfuktare. Oktober 2017.