Två glada kvinnor håller om varandra.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

På gång i Svenska kyrkan Växjö

Gudstjänst på söndagar och i veckorna, gruppverksamhet med bland annat körer och inspirerande träffar för alla åldrar, samverkan med skolor och möjlighet att engagera sig för att stötta andra. Kanske har du det jobbigt eller svårt eller vill du bara prata med någon. Här finns stöd och hjälp att få i både stort och smått.

En person med ungdomliga armband stöder armen mot kyrkbänken, där en psalmbok ligger uppslagen.

Gudstjänst

Varje vecka firas det olika typer av gudstjänster i många av pastoratets kyrkor.

Verksamhet - något för alla

I Svenska kyrkan Växjös församlingar finns det massor att göra och nästan allt är gratis. Det finns grupper för nyblivna föräldrar, små barn och skolbarn. Aktiviteter för ungdomar och unga vuxna. Körer för alla åldrar och nivåer. Mötesplatser för dig som kanske vill samtala om Gud eller något annat som är viktigt. Caféer där du bara kan sitta ner och ta en kopp kaffe. Samtalsgrupper och studiecirklar, andakter och stunder för återhämtning.

Vackra skuggor i taket inne i Växjö domkyrka.

Skolverksamhet

Är du lärare och intresserad av att boka ett skolpedagogiskt program för din klass? Växjö domkyrka erbjuder program från förskoleklass upp till gymnasienivå.

En person sitter och surfar på sin mobiltelefon.

Stöd och hjälp

Alla behöver vi hjälp någon gång. I Svenska kyrkan finns det alltid hjälp att få. Inga problem är för små och obetydliga eller för stora och oöverstigliga. Hit är du alltid välkommen, vart du än befinner dig i livet.

Någon håller fram tre hjärtan målade i olika färger.

Hjälp andra - gör en insats

Om du har tid över och vill göra en insats för en annan människa, kan du bli volontär och delta i Svenska kyrkans frivilligarbete.

Närbild på notiserna på någons Facebook-sida på datorn.

Följ oss på sociala medier

Svenska kyrkan Växjö finns på Facebook, Instagram och Youtube. Här hittar du länkar till alla Svenska kyrkan Växjös sidor och kanaler i sociala medier.