Resultatet från kyrkovalet 2021 visar att Arbetarpartiet socialdemokraterna fått flest mandat. Miljöpartister i Svenska kyrkan, Sverigedemokraterna och Frimodig kyrka kommer med i lokalt fullmäktige för Växjö pastorat för första gången

Valresultatet från kyrkoval 2021 är nu färdigt

Kyrkoval 2021 hade ett högre valdeltagande än förut, då 18, 6 % röstade. Det var en ökning på 2 procentenheter mot valet år 2017. Nu är alla röster och personröster räknade och vi kan presentera ett resultat för Växjö pastorat.

Årets lokala resultat i Växjö pastorat syns på bilden. Det visar att Arbetarpartiet socialdemokraterna fått flest mandat, därefter POSK som tappat ett mandat mot föregående kyrkoval. Även Centerpartiet har tappat ett mandat. Miljöpartister i Svenska kyrkan har fått ett extra mandat. Nya grupper som fått mandat i Växjö pastorat är Sverigedemokraterna och Frimodig kyrka. Vid kyrkofullmäktiges sammanträde den 1 november möts det nya fullmäktige.

En lista på utsedda ledamöter och ersättare för mandatperioden 2021-2025 finns här.

Här kan du läsa mer om hela valresultet: kyrkoval.svenskakyrkan.se