Duvan som symbol i ett sigill.

Symboljakten sommaren 2021

Gå på symboljakt och och få samlarsymboler att fästa i en nyckelring. Om du besöker flera kyrkor, som ingår i symboljakten, kanske du lyckas samla alla färger och symboler i din nyckelring.

Det finns många olika symboler att upptäcka i våra kyrkor. Kanske kan du se dem på kyrkporten, i måleri, som dekoration på ett föremål, som en vindflöjel på
kyrkans, eller klockstapelns, tak eller på dopfunten.

Svenska kyrkan Växjö deltar i symboljakten och i flera av våra kyrkor kan du hitta, och få, en samlarsymbol som gåva att fästa i en nyckelring. Nyckelringen har texten Aldrig ensam och den får du också. Om du besöker flera kyrkor, som ingår i symboljakten, kanske du lyckas samla alla färgerna i din nyckelring. Drakarna finns i tre olika färger och duvorna i fyra olika färger.

Vilka kyrkor som deltar i Symboljakten kan du se i broschyren Sommaröppna kyrkor som finns att hämta i alla pastoratets kyrkor under sommaren. Du hittar också information om sommaröppna kyrkor och om kyrkan deltar i symboljakten i appen Kyrkguiden och på webbsidan Sommaröppna kyrkor.

Symboljakten vill uppmuntra till besök i kyrkan men framförallt till att verkligen titta och upptäcka nya detaljer. Symboljakten ingår i ett större projekt i Växjö stift, med fokus på metall och metallföremål i kyrkorna. Vill du veta mer om symboljakten och om vad draken och duvan symboliserar? Titta då in på Växjö stifts hemsida.

Välkommen att leta efter symboler!

Växjö stift arbetar aktivt med att lyfta fram vårt gemensamma kyrkliga kulturarv. Läs gärna mer i böckerna Ett levande kulturarv, Textilier i helig tjänst och Metaller i helig tjänst!