En präst tar handsprit ur en pump.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Gällande restriktioner

Från och med den 12 januari gäller ytterligare restriktioner vid bland annat gudstjänster. Vårens terminsstarter för gruppverksamhet skjuts upp.

Gudstjänst

Vid gudstjänster gäller begränsat antal besökare i kyrkorna, anvisade platser samt en meters avstånd framför, bakom och i sidled. Varje sällskap kan vara max 8 personer.

Vid söndagsgudstjänsterna i Växjö domkyrka och Mariakyrkan behöver du visa vaccinationsbevis för Covid-19. Detta på grund av att gudstjänsterna vanligen samlar fler än 50 personer.

Inför dop, vigsel och begravning förs dialog om gäster/deltagare med er präst.

Körer, barnverksamhet och annan gruppverksamhet

Terminsstarten för våren 2022 skjuts upp till tidigast vecka 7. Läs mer på sidan för din grupp, för aktuell information.

Bakgrund

Med tanke på den fortsatta pandemisituationen vill Svenska kyrkan Växjö ta ansvar för människors liv och hälsa. Vi vill bidra till att begränsa smittspridningen.

Alla måste följa de restriktioner som regeringen beslutat om och vi ber dig att vidta försiktighetsåtgärder och att stanna hemma vid förkylningssymptom.