Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö Webbplats

Samtala i grupp

Ibland kan det vara skönt att prata med andra människor och höra deras syn på livet, tron och tillvaron. I Svenska kyrkan Växjö har vi flera samtalsgrupper med lite olika inriktning. Välkommen till den eller de grupper som du tror passar dig!

I Växjö stad

Växjö stads- och domkyrkoförsamling

Leva vidare

Växjö domkyrkocentrum
Här kan du träffa andra människor som befinner sig i sorg. Vi träffas för samtal och stöd och du får möjlighet att dela dina erfarenheter med andra som lever i en liknande situation. Sorgegruppen leds av en präst och en diakon.
Info: Liselotte Lindstrand telefon: 0470-70 48 25

Tankegång

Johanneskyrkan
Tisdagar kl 14.30
Tankegång är en samlingspunkt för daglediga med kaffestund.
Ti 13/6 Utflykt till S:t Sigfrids folkhögskola med diakon Yvonne Nejdefalk.
Ti 20/6 Ann-Christin Wigermo gästspelar på terminsavslutningen.
Start för Tankegång i höst: 5/9.
Information: Yvonne Nejdefalk tlf 0470-704873
E-post: Yvonne Nejdefalk

Katekumenatet, vuxenväg till tro och fördjupning
Hösten 2017/våren 2018

Prova kristen tro? Fördjupa din tro? Då kan detta vara något för Dig!
Vad är Katekumenatet? Det är en metod för vuxenundervisning om kristen tro. Det är en väg för att växa och fördjupas i tro och att finna en gemenskap med andra.
Samtalsgruppen. Deltagarna i katekumenatsgruppen delar sina erfarenheter och tankar om tro och tvivel med varandra. Målet är att varje deltagare – i sin egen takt – ska ges möjlighet att utveckla en personlig tro.
En grupp består av katekumener, d v s de som vill finna en fördjupad tro och gemenskap. I gruppen finns det några medvandrare och en samtalsledare. De är personer som sedan en längre eller kortare tid tillbaka finns med och delar tro och gemenskap i församlingen. Till gruppen är en präst knuten. Han/hon är en resurs, som själavårdare och gudstjänstledare.
Gudstjänsterna. Under vandringen firas gudstjänster som markerar steg på deltagarnas väg via välkomnande, kallelse och fördjupning fram emot dop, konfirmation eller dopförnyelse. Gudstjänsterna vill också bidra till att bekräfta katekumenernas tro och sökande inför Gud och den gudstjänstfirande församlingen.
När startar nästa katekumenatsgrupp?
Nästa grupp startar hösten 2017 och träffas på torsdagskvällar fram till försommar.
Var? I Västrabokyrkan,  Arabygatan 44. Västrabokyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS, som är en lekmannarörelse inom Svenska kyrkan.
Katekumenatet hålls i samarbete med Sensus.
När? Två av tre torsdagskvällar mellan kl 19.00-21.00.
Start: Start 14 september.
Anmälan: Senast 5 september.
För mer information och anmälan kontakta:
Dag Bjärnhall, präst tlf 0470-70 48 82.
E-post: Dag Bjärnhall

Söder om Växjö stad