Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Samtala i grupp

Ibland kan det vara skönt att prata med andra människor och höra deras syn på livet, tron och tillvaron. I Svenska kyrkan Växjö har vi flera samtalsgrupper med lite olika inriktning. Välkommen till den eller de grupper som du tror passar dig!

Växjö stads- och domkyrkoförsamling

Leva vidare

Växjö domkyrkocentrum
Här kan du träffa andra människor som befinner sig i sorg. Vi träffas för samtal och stöd och du får möjlighet att dela dina erfarenheter med andra som lever i en liknande situation. Sorgegruppen leds av en präst och en diakon.
Info: Liselotte Lindstrand telefon: 0470-70 48 25

Psalm och samtal

Skogslyckans församlingshem
8 november och 6 december klockan 14.00
Vi sjunger av hjärtats lust, och fördjupar oss i något tema.  Och fikar förstås!
Inga förkunskaper eller krav på ”sångröst”.
Välkommen!
Jonas Nilsson, musiker och Terttu Brunzell, diakon
Mer info: Terttu tfn 0470-704 906

Livsstegen

Skogslyckans församlingshem
Livsstegen är ett självhjälpsprogram i tolv steg för oss som önskar hitta tillbaka till livet. Livsstegen bygger på tolvstegsprogrammens metoder för livsförändring. Rötterna går tillbara till tidig kristen klostertradition.
En Livsstegengrupp har omkring tio deltagare och två ledare som möts 90 minuter en gång i veckan under tre månader. Då ”delar” vi kring boken ”Livsstegen – 12 steg till inre hälsa”.
För mer information kontakta: Sara Marklund, Tfn 0470-704872 eller
Terttu Brunzell 0470-704906.

LEVA VIDARE
Mariakyrkan
Här kan du träffa andra människor som befinner sig i sorg. Vi träffas för samtal och stöd och du får möjlighet att dela dina erfarenheter med andra som lever i en liknande situation. Sorgegruppen leds av två diakoner.
Info: Yvonne Nejdefalk, telefon 0470-70 48 73
E-post: yvonne.nejdefalk@svenskakyrkan.se

Möte med Johannesevangeliet

Mariakyrkan
Torsdagar kl 13.30, udda veckor
Bibelstudium. Kl 14.30, kaffestund.
Fram till och med 6 december. Terminsstart 17 januari 2019.
Information och frågor: Johannes Grimheden tlf 0470-70 48 50
E-post: johannes.grimheden@svenskakyrkan.se

TANKEGÅNG

Johanneskyrkan
Tisdagar kl 14.30-16.00 till och med 4 december
Vårterminen startar 22 januari 2019.
Låt tanken gå igåertil.lindberg@svenskakyrkan.se ng, andakt, fika och samtal.
Information: Yvonne Nejdefalk tlf 0470-704873

Tävelsås, Vederslövs och Kalvsviks församlingar

Just nu pågår ingen regelbunden samtalsverksamhet i Tävelsås, Vederlövs eller Kalvsviks församlingar. Se Tävelsås, Vederslövs och Kalvsviks På gång-listor för aktuella händelser i församlingarna.

Ingelstads församling

Samtalsgrupp i Ingelstad