Kyrkoval 19 september

Kyrkoval 2021

Den 19 september är det kyrkoval. Då får alla medlemmar över 16 år med svensk folkbokföringsadress vara med och bestämma vem som ska styra Svenska kyrkan. I kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren. Direkta val sker till kyrkofullmäktige i Växjö pastorat, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån

Så här röstar du

De grupper som deltar i kyrkovalet kallas för nomineringsgrupper. Det är sammanslutningar och intressegrupper formade för att delta i kyrkovalet.

I augusti månad kommer du att få ett röstkort hem i din brevlåda. Det tar du med dig till din vallokal. På röstkortet står vilken lokal du ska gå till. Om du får förhinder på valdagen den 19 september kommer du även kunna förtidsrösta på olika platser runt om i Växjö pastorat.

Bläddra i Trovärdigt nr 5 -Kyrkoval

RÖSTA FÖR FÖRSTA GÅNGEN?

Ska du rösta för första gången? Se filmen Så funkar kyrkovalet och bestämmandet i Svenska kyrkan (4 min: 42 sek):